Winkelen en shoppen in Eindhoven

Winkelen in Eindhoven? Eindhoven is een heel populaire winkelstad met een zeer gevarieerd winkelaanbod. De grote merken, luxe shops, knusse lokale winkeltjes, gezellige terrassen en eetgelegenheden, overdekte winkelcentra, veel parkeergelegenheden direct aan de winkelstraten... Alle facetten zijn aanwezig voor een heerlijk dagje shoppen.

Eindhoven staat te boek als een leuke stad om te winkelen en het is bovendien elke zondag koopzondag! Vooral in de binnenstad zijn veel winkels te bewonderen. Bovendien heeft Eindhoven in het centrum twee overdekte winkelcentra, namelijk Piazza en de Heuvel Galerie. Ook de winkelstraat Nieuwe Emmasingel is grotendeels overdekt. Naast de winkels in het centrum is er in Eindhoven-Noord Winkelcentrum Woensel gelegen.

Dit is het grootste winkelcentrum buiten het centrum, met ruim 160 winkels. Een tweede, kleiner, winkelcentrum genaamd Kastelenplein is gelegen in Gestel. Voor meubels en wooninrichting kun je terecht op het vernieuwde Meubelplein Ekkersrijt ten Noorden van Eindhoven.

Op het gebied van multiculturele centrum kunt u terecht op de Woenselse Markt. Dit is gelegen op de Kruisstraat, vlakbij het centrum van Eindhoven. Voor informatie over markten in Eindhoven, dan gaat u naar één van de weekmarkten in Eindhoven.

Tips parkeren centrum van Eindhoven

Indien je in Eindhoven gaat winkelen dan kun je bij de volgende parkeergarages parkeren. Indien u buiten het centrum wilt parkeren dan kunt u terecht bij P+R Meerhoven.

Winkelen Eindhoven Centrum

Voor het winkelen in het centrum van Eindhoven treft u, naast de grote diversiteit aan winkels, twee overdekte winkelcentra, namelijk de Piazza en de Heuvel Galerie. En natuurlijk het nieuwe winkelgebied rondom het Emma District (voorheen Admirant Shopping) en de Blob.

Piazza Center

Winkelen in Piazza Center betekent vooral: even de tijd vergeten en goed voor jezelf zorgen. Door slim en overvloedig gebruik te maken van daglicht en open ruimtes heeft de Italiaanse toparchitect Massimiliano Fuksas een ambiance gecreëerd waarin je je meteen prettig voelt. De luxe roltrappen en glazen liften brengen je naar de vier breed opgezette etages.

Heuvel Galerie

De Heuvel Galerie is al vele jaren het kloppend en overdekt winkelhart van Eindhoven! In de Heuvel Galerie vindt u een compleet winkelaanbod en gezellige terrasjes en restaurants. De Heuvel Galerie biedt ook onderdak aan Muziekcentrum Frits Philips en het Holland Casino. Winkelen in Eindhoven? Bezoek de Heuvel Galerie voor een compleet dagje uit!

Emma District Eindhoven

De binnenstad van Eindhoven blijft zich ontwikkelen. Het jongste winkelcentrum van Eindhoven is gevestigd rondom de Admirant (nabij het Centraal Station). Het startte onder de naam Admirant Shopping en heet tegenwoordig het Emma District. Het Emma District betekent winkelen in een prettige sfeer door de combinatie van moderne en klassiekere architectuur en het historische gebouw Admirant. In dit monument zijn nu tal van winkels en horeca gevestigd. Naast het feit dat hiermee het winkelaanbod in het centrum van Eindhoven flink is gegroeid, bevordert het tevens de looproute. U kunt nu een mooie ronde door het centrum lopen.


Urban Shopper Strijp-S

Wil je eens unieke en creatieve winkels ontdekken in Eindhoven? Ga dan naar Urban Shopper Strijp-S. Dit is gevestigd op de begane grond van het gebouw Anton, een voormalige Philips fabriekshal op Strijp-S, net ten noorden van de binnenstad. Het bevat een 20-tal kleinschalige winkels met vernieuwende concepten die uitdagende en bijzondere combinaties vormen. Urban Shopper is bovendien op loopafstand van de Vershal Het Veem. Dit is in korte tijd een begrip geworden in Eindhoven. Je vindt hier een unieke verzameling aanbieders van (voornamelijk lokale) etenswaren en dranken en is daarom zeker een bezichtiging waard.

Populaire winkelstraten

Eindhoven centrum is een combinatie van (overdekte winkelcentra) en winkelstraten. In de binnenstad kun je een mooie ronde wandelen. Een overzicht van de populairste winkelstraten:

 • Hermanus Boexstraat
 • Demer
 • Rechtestraat
 • Markt
 • Nieuwstraat
 • Hooghuisstraat
 • Vrijstraat
 • Nieuwe Emmasingel
 • Kleine Berg

Koopzondagen en koopavond in Eindhoven

Elke zondag koopzondag in het centrum van Eindhoven! In overleg met de winkeliers en de Eindhovense gemeenteraad is de knoop doorgehakt. Vanaf januari 2014 mogen de winkels in de binnenstad, de Bergen (Kleine en Grote Berg) en Industrieterrein De Hurk (Hurksestraat) elke zondag geopend zijn. De winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Houdt u er rekening mee dat de winkeliers de vrij keuze hebben om geopend te zijn. Dit kan dus per winkel verschillen.

In het centrum van Eindhoven is het ook iedere vrijdag koopavond. De koopavond in het centrum van Eindhoven is tot 21.00 uur in de avond. Dit geldt overigens niet voor alle winkels. Sommige winkels sluiten eerder. Kijk hiervoor op de website van de betreffende winkel.

Extra koopavond in Eindhoven: in de decembermaand zijn er altijd extra koopavonden in aanloop naar Sinterklaas en Kerst.

Openingstijden van de winkels in centrum

De openingstijden van de winkels in het centrum van Eindhoven zijn als volgt:

 • maandag 13.00 - 18.00 uur (sommige winkels open eerder)
 • dinsdag t/m donderdag 09.30 - 18.00 uur
 • vrijdag 09.30 - 21.00 uur
 • zaterdag 09.30 - 17.00 uur (diverse winkels tot 18.00 uur)
 • zondag 12.00 - 17.00 uur

Elke zondag = koopzondag. Openingstijden kunnen wijzigen of afwijken.