11 januari 2022 - 12:56
Deel dit artikel:

Brandende vragen over verkeerslichten voor voetgangers beantwoord

  • Brandende vragen over verkeerslichten voor voetgangers beantwoord

Ken je dat? Tijdens het oversteken springt het voetgangerslicht heel snel op rood. Is het veilig om nog door te lopen? En waarom is het eigenlijk niet langer groen? Hoe wordt de ‘groentijd’ bepaald? Heeft het zin om meerdere keren op de knop te drukken en wordt het daardoor sneller groen? Is het voldoende als iemand aan de overkant al heeft gedrukt? Wordt rekening gehouden met langzamere voetgangers, zoals senioren? Waarom moet ik wel eens wachten in de middenberm?

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Facebook Gemeente Eindhoven


Antwoorden op alle vragen

Ook komt het wel eens voor dat voetgangers (rechtdoor) tegelijk groen krijgen met auto’s die afslaan. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen toch? Verkeerskundige Erik heeft een antwoord op alle vragen. Elke oversteekplaats is uniek en dat zijn er veel. De situatie is namelijk elke keer anders, zoals de breedte van de weg en het verwachte aantal personen. Bekijk het interview op Facebook

Ondanks dat de gemeente er alles aan doet om de situatie optimaal in te schatten, kan de praktijk wel eens anders zijn. Heb jij een vraag over verkeerslichten in Eindhoven? Of denk je dat iets niet goed werkt of beter geregeld kan worden? Deel jouw tip en maak de verkeerslichten nog beter in onze stad. Meld het via de kaart op deze website.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug