6 januari 2023 - 08:29
Deel dit artikel:

Speelpark De Splinter krijgt een nieuw zwembad

  • Speelpark De Splinter krijgt een nieuw zwembad

eindhoven24
  / De Redactie

Het verouderde zwembad in Speelpark de Splinter in het Henri Dunantpark wordt vervangen door een geheel nieuw zwembad met meerdere waterspuitende speeltoestellen (spraypark). Toegankelijk maken van het terrein is onderdeel van de vernieuwing. Het nieuwe zwembad inclusief de bijbehorende installaties, kleedruimten en terreininrichting gaat 792.000 euro kosten.

Functie

In de zomer van 2022 verwelkomde speelpark de Splinter 200.000 bezoekers. In het Henri Dunantpark en Speelpark de Splinter recreëren veel mensen uit Eindhoven en omgeving. “De speeltuin met het zwembad heeft een belangrijke functie in de buurt. Daarom is er geld vrijgemaakt vanuit het wijkbudget”, aldus wethouder Mieke Verhees (Wijken). Sociaal-maatschappelijk gezien vervult de Splinter een belangrijke functie, omdat de speeltuin met zwembad door mensen met een kleine beurs bezocht kan worden. Vrijwilligers organiseren ook tal van activiteiten door het jaar heen in de Splinter. Wethouder Rik Thijs (Openbare ruimte): “Super dat we dit mooie speelterrein voor alle kinderen uit Eindhoven en omstreken nieuw leven kunnen inblazen.”

Speelpark de Splinter valt onder welzijnsorganisatie Lumens, dat jaarlijks een subsidie van de gemeente ontvangt voor het onderhouden van het speelpark en voor het organiseren en faciliteren van ontmoetingen en activiteiten voor álle inwoners. De gemeente en Lumens zijn het unaniem eens over de nieuwbouw.

Huidige zwembad

Het zwembad, installaties en toiletgebouw verkeren nu in slechte staat en voldoen niet meer aan de eisen. De inrichting van het omliggende terrein is verouderd en vraagt veel onderhoud. Vanaf 2013 zijn er problemen met het zwembad en is er jaarlijks 10.000 tot 20.000 euro besteed om het zwembad te repareren en veilig te houden. De veiligheid kan niet langer worden gegarandeerd en ieder jaar dreigt sluiting.

Nieuwe toegankelijke inrichting

De nieuwe terreininrichting ziet ook toe op een verbetering van de toegankelijkheid waardoor ook kinderen met een beperking of rolstoel goed ontvangen kunnen worden. Opknappen was geen duurzame oplossing meer. Opnieuw eenmalig investeren in (de technische staat van) het zwembad om door het nieuwe zomerseizoen te komen was mogelijk, maar zou opnieuw een kortetermijnoplossing zijn. Daarom is er voor nieuwbouw gekozen, zodat veel kinderen weer jarenlang kunnen genieten van Speelpark de Splinter.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug