30 oktober 2022 - 16:00
Deel dit artikel:

Koninklijke onderscheiding voor muzikale Van Dommelen

  • Koninklijke onderscheiding voor muzikale Van Dommelen

Mevrouw M. Verhees, loco-burgemeester, reikte op zondag 30 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer M.E.J. van Dommelen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

eindhoven24
  / De Redactie

De heer Van Dommelen werd al op jonge leeftijd lid van het Woensels Muziekcorps, waar zijn liefde voor muziek alleen maar groeide. Naast zijn muzikale bijdrage bij de harmonie heeft hij zich bekwaamd in de Böhmische en Egerländermuziek, waardoor hij bij circa 7 muziekgezelschappen zowel als muzikant en als dirigent optrad.

Hij speelde in de Lighttown Big Band, muziekgezelschappen Poko Loko en Papillon en Maxiband Timeless. Deze laatste 2 heeft hij mede opgericht. Op dit moment is Van Dommelen nog actief als dirigent in seniorenorkest Sonore, de Blaaskapel Brabant en het dagorkest van het Woensels Muziekkorps.

Door de inbreng van Van Dommelen groeiden de diverse muziekgezelschappen tot een hoger muzikaal niveau. Hij is in staat met zijn passie en persoonlijkheid de liefde voor muziek over te brengen aan de muzikanten waar hij mee werkt. Hij heeft door zijn inzet veel betekend voor de amateurmuziekwereld in de Kempen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug