24 mei 2022 - 16:21
Deel dit artikel:

Gezondheidsspeurtocht ‘HealthLab’ in Kronenhoef en Mensfort

  • Gezondheidsspeurtocht ‘HealthLab’ in Kronenhoef en Mensfort

Zondag 22 mei was het Philips Museum te gast in de wijken Kronenhoef en Mensfort met HealthLab on Tour. Het event dat in eerdere jaren ín het museum plaatsvond, was zondag in deze wijken te vinden. Kinderen deden allerlei proefjes en testjes tijdens de gezondheidsspeurtocht door de wijk. “Voor corona organiseerden wij jaarlijks een HealthLab in het museum’, vertelt Olga Coolen, directeur van het Philips Museum. ‘Het is geweldig om hier ook in de wijk aan mee te werken. Ons doel is kinderen en ouders bewust te maken van wat ze zelf kunnen doen om fit en gezond te blijven.”

eindhoven24
  / De Redactie


Toffe testjes

Tijdens HealthLab on tour ging het om proeven, meten, oefenen en testen. Maar vooral om het plezier. Wat doet een minuut boxen met je hartslag? Smaakt paarse wortel anders dan gele? Hoe poets je je tanden? Door de wijk was een tiental werkstations ingericht waar kinderen een opdracht konden uitvoeren. Soms eenvoudig, soms met moderne technologie. Bij start kregen de kinderen een persoonlijke fitcard, waar ze de resultaten op konden bijhouden. Na afloop leverden ze de fitcard in voor een goed gevulde goodiebag met proefjes die ze thuis kunnen doen.

Samenwerking

Het succes van de dag is te danken aan de belangeloze medewerking van diverse partners en vrijwilligers. De dag is georganiseerd door morgenmakers en het Philips Museum met Basisschool Atalanta, Menszorg Kinderfysio, Lumens, Dynamo Jeugdwerk, Basisschool Tariq, Gemeente Eindhoven en mogelijk gemaakt met subsidie van Cultuur Eindhoven. 

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug