9 april 2022 - 11:40
Deel dit artikel:

Bureau Brabant: gewapende overvallen supermarkten

  • Bureau Brabant: gewapende overvallen supermarkten

In de uitzending van Bureau Brabant van 11 april staat de politie stil bij twee gewapende overvallen op supermarkten in Eindhoven. Beide zaken zijn zo heftig dat het de medewerkers een trauma heeft bezorgd. Het is een vorm van criminaliteit die grote impact heeft op de slachtoffers en bovendien slecht kan aflopen als het wapen daadwerkelijk wordt gebruikt.

eindhoven24
  / De Redactie


Woenselsestraat

Op zaterdag 19 februari vindt de eerste overval plaats bij een supermarkt aan de Woenselsestraat in Eindhoven. Aan het begin van de avond, rond 18.30 uur, loopt de donker geklede overvaller met een mes de winkel binnen. Hij loopt direct naar de servicebalie en met het mes gericht op een medewerkster eist hij geld van haar. Er wordt wat geld in een tas gestopt en de overvaller gaat er weer vandoor.

Dirigentplein

De tweede overval is op zaterdag 5 maart, maar nu bij een supermarkt aan het Dirigentplein in Eindhoven. Ook hier aan het begin van de avond, rond 19.15 – 19.30 uur, slaat de overvaller toe. En bedreigd hij weer met een mes een medewerkster van de servicebalie. Deze keer doet de dader zelf een graai in de kassa. Hij pakt er zoveel mogelijk briefgeld uit wat hij bij elkaar kan graaien en is binnen no-time weer buiten.

Ook al is het niet zeker of dit dezelfde daders zijn, toch zijn er wat opmerkelijke overeenkomsten. We laten daarom beelden van beide overvallers zien. Is het dezelfde dader? Mogelijk herkent u hem van de beelden? Meld het bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug