17 november 2021 - 06:19
Deel dit artikel:

Op grote schaal toezicht en handhaving op Woenselse Markt

Afgelopen vrijdag vond er opnieuw op grote schaal toezicht en handhaving plaats op de Woenselse Markt in Eindhoven. Gemeente Eindhoven, politie en Openbaar Ministerie (OM) traden op tegen overlast en (ondermijnende) criminaliteit. Dit is onderdeel van de aanpak om de leefbaarheid in de wijk Oud-Woensel te verbeteren. Het was de 22e actiedag in het gebied.

eindhoven24 / Redactie

Controle overlast Kruisstraat-Woenselse Markt
Een grote controle door de politie op overlast in het gebied leidde tot veertien verbalen voor overtreding van het alcoholverbod, overlast en hinderlijke samenscholing.

Controles op panden

Het Bestuurlijk Interventie Team Eindhoven (BITE) bezocht zeven panden in het gebied. Daar werden meerdere overtredingen geconstateerd, met name op het gebied van brandveiligheid en bouwkundige staat. In één geval is er bestuursdwang toegepast vanwege te hoge CO-waarden. Voor alle overtredingen geldt dat de ondernemers of eigenaren de situatie moeten verbeteren. Bij een hercontrole bekijkt het BITE-team later of dit ook is gebeurd. Ook kunnen er bestuurlijke maatregelen ingezet worden door de burgemeester op basis van sommige overtredingen. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een (tijdelijke) sluiting of een bestuurlijke boete.

Aanpak veiligheid en leefbaarheid in Oud-Woensel

Oud-Woensel is een aandachtsgebied in Eindhoven. Veiligheid is één van de hoofdthema’s in het actieplan voor het gebied. Op dit thema werkt de gemeente in Oud-Woensel samen met belangrijke veiligheidspartners, zoals de Belastingdienst, het OM en de politie. Door langdurig criminaliteit en misstanden aan te pakken, komt er weer ruimte voor verbetering van de wijk. Hiervoor is er een brede aanpak waarin de gemeente samenwerkt met bewoners, ondernemers en wijkpartners. Bekijk meer informatie over de brede aanpak via eindhoven.nl/oudwoensel.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug