7 april 2023 - 09:48
Deel dit artikel:

Actie voor ondersteunen van gezond ouder worden van 65-plussers

  • Actie voor ondersteunen van gezond ouder worden van 65-plussers

Vanaf april 2023 start in de buurten Jagershoef en Vlokhoven in Woensel-Noord de integrale wijkaanpak Wijk Actief. Het doel van de wijkaanpak is het ondersteunen van 65-plusssers bij het gezond ouder worden.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie

Wijk Actief maakt senioren op een laagdrempelige manier bewust van de verschillende lokale mogelijkheden die helpen bij een gezonde, actieve levensstijl en sociale verbinding. Denk hierbij aan wandelgroepen, kaartclubjes, computercursussen of lokale hulpdiensten. Hierbij besteden we aandacht aan wat senioren zelf in hun eigen thuisomgeving kunnen doen om fysiek en sociaal actief te blijven.

Wetenschappelijk onderzoek

Aan Wijk Actief wordt wetenschappelijk onderzoek gekoppeld, om uit te wijzen of de aanpak succesvol is in het verbeteren van gezondheid en welzijn bij senioren. Na afloop van de wijkaanpak kijken we samen met senioren en lokale wijkpartners naar de haalbaarheid, waardering en het gebruik van het initiatief. Bij een positief resultaat is het in de toekomst wellicht mogelijk om deze wijkaanpak ook in andere buurten toe te passen.

Gezonde leefomgeving

De Open Universiteit en gemeente Eindhoven organiseren dit project in samenwerking met lokale wijkpartners. De initiatiefnemers hopen met deze wijkaanpak bij te dragen aan een fijne en gezonde leefomgeving voor alle oudere bewoners van de buurten. Wethouder Samir Toub (zorg en maatschappelijke ondersteuning) zegt over Wijk Actief: “Blij met dit mooie project, want iedereen in Eindhoven verdient een zo gezond mogelijk leven. Op deze manier kunnen inwoners met vertrouwen en zoveel mogelijk eigen regie langer gezond, samen en veilig thuis in de eigen wijk ouder worden.”

DE STAP naar gezonder

Dit project is tot stand gekomen binnen de beweging DE STAP naar gezonder. Een beweging die zich richt op het verbeteren van de gezondheid in de Brainport-regio. Dit zijn de gemeenten in het zuidoosten van Brabant. Vanuit de beweging DE STAP naar gezonder ontstaan op verschillende plaatsen in de regio zogenaamde buurt-, wijk- en dorpscommunities.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug