10 oktober 2022 - 12:58
Deel dit artikel:

Nieuwbouw voor jonge stellen en starters in de Achtse Barrier

  • Nieuwbouw voor jonge stellen en starters in de Achtse Barrier

Op de voormalige schoollocatie aan de Mainelaan, wil woningstichting Trudo duurzaam gebouwde, sociale huurwoningen realiseren. Het is de laatste van vijf voormalige schoollocaties die een woonbestemming krijgt.

eindhoven24
  / De Redactie

De woningen zijn bedoeld voor jonge stellen en starters, die hiermee een kans krijgen om hun eerste stap op de woningmarkt te zetten. Trudo bespreekt haar plannen op maandag 17 oktober tussen 18 en 20 uur in buurtcentrum de Mortel met omwonenden en belangstellenden.

“Er is veel vraag naar woningen, in het bijzonder naar sociale huurwoningen, en het is belangrijk dat deze snel worden gebouwd. We hebben de corporaties uitgedaagd om vernieuwende plannen in te dienen voor duurzame woningen. Trudo is daar uitstekend in geslaagd. Ik ben blij dat we ook in de Achtse Barrier, op een aantrekkelijke locatie sociale huurwoningen kunnen realiseren. Het draagt bij aan het spreiden van huurwoningen over de hele stad. Trudo heeft speciaal jonge stellen en starters op het oog. Een prachtige kans voor deze doelgroep”, aldus wethouder Mieke Verhees (Wonen, Wijken, Ruimte en Dienstverlening).

Circulair en duurzaam woningconcept

”Wij willen met dit project graag een extra stap zetten met een circulair en duurzaam woningconcept en ook bijdragen aan de grote woningvraag voor deze doelgroep”, aldus Jos Goijaerts van Trudo. De woningen worden gebouwd met circulaire materialen en zijn klimaat-adaptief door groene gevels en daken. ”Die combinatie zorgt voor daling van de omgevingstemperatuur, koeling in de woningen en een vergroting van de biodiversiteit”, zegt Goijaerts. “Het zicht op groene gevels heeft bovendien een positief effect op de mentale gezondheid van bewoners en omwonenden.”

Planning

Trudo gaat eerst met de buurt om tafel, waarna de plannen verder worden uitgewerkt.. Eind dit jaar hoopt Trudo de omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. De bouw zou dan medio 2023 kunnen starten en duurt ongeveer 1 jaar.

Interesse in een woning?

De huurprijs zal ongeveer € 650 bedragen. De woningen worden te zijner tijd voor de doelgroep op Wooniezie.nl aangeboden.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug