25 november 2021 - 17:31
Deel dit artikel:

Agenten schieten spookrijder te hulp: 'Ik weet niet waar ik heen moet'

In een verhaal op Instagram vertelt een wijkagent van de Achtse Barrier in Eindhoven een schrikwekkend bericht over een spookrijder.

eindhoven24 / Redactie

Hij schrijft op social media het volgende: "Zondagavond reden wij over een N-weg, waar een snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan. De weg heeft twee rijstroken per richting en daartussen een middenberm. Het was op het eind van de avond en dus donker buiten. Ineens zien we twee koplampen op ons afkomen. We kijken elkaar aan. Huh, zien we dat goed, komt die auto nou echt onze kant op? Ja, dat kwam ie. Wij wijken uit en draaien ons voertuig. De andere auto rijdt ons voorbij, we zien dat het een 45 kilometer per uur-auto is met een oudere man als bestuurder."

Het verhaal gaat door met het waarschuwen van de bestuurder. "We halen het voertuig in en zetten de optische signalen aan. Rustig rijdt het voertuig achter ons aan. We komen op een drukke kruising terecht en willen het voertuig de weg af begeleiden door ons volg-bord aan te zetten en linksaf te slaan. Het voertuig rijdt om ons heen en vervolgt zijn weg, tegen de richting in. Ik draai de auto en besluit de auto te blokkeren om hem tot stoppen te dwingen. Gelukkig stopt de auto."

'Fijn dat jullie er zijn'

De bestuurder was behoorlijk geschrokken, zo blijkt. Hij zei het volgende tegen de agenten: "Fijn dat jullie er zijn, want ik weet niet waar ik heen moet", was zijn eerste reactie. Hij vertelde dat hij heel veel reed, maar altijd in daglicht, nu in het duister zag het er toch allemaal anders uit. "Omdat verder rijden ons niet verstandig leek, hebben we meneer bij ons in de auto gezet en ben ik met het autootje vijftien minuten verderop gereden, naar de woning van meneer. Daar zijn we in gesprek gegaan over de rijvaardigheid. We gaan in overleg met het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) om te kijken wat verstandig is in deze casus."

'Wat als we het voertuig niet gezien hadden?'

De meneer gaf aan erg blij te zijn met de inzet van de Eindhovense politieagenten. "We moeten er maar niet te lang aan denken wat er had kunnen gebeuren als wij het voertuig niet gezien hadden."

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug