6 december 2022 - 15:09
Deel dit artikel:

Klusbus gaat van start in Eindhoven, gratis hulp bij energiebesparing voor 14.000 huishoudens

  • Klusbus gaat van start in Eindhoven, gratis hulp bij energiebesparing voor 14.000 huishoudens

Gemeente Eindhoven en woningcorporaties Trudo, Wooninc, ‘thuis en Woonbedrijf helpen samen gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen door inzet van Klusbussen.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie

Woningen in verschillende buurten kunnen gratis kleine aanpassingen krijgen, waardoor ze meteen energiezuiniger zijn. De woningen worden onder meer voorzien van kierdichting, ledlampen en radiatorfolie. De klussers kijken naar de maatregelen die de meeste besparing opleveren.

Twee Eindhovense Klusbussen gaan vanaf 7 december aan de slag in Tivoli. Begin 2023 volgen meer klusbussen in de stad. Het doel is bij 14.000 woningen maatregelen te nemen en de energierekening te verlagen.

Iedereen mag meedoen

Alle bewoners - huurders en kopers - in de gekozen buurten mogen meedoen. Voordat de Eindhovense Klusbussen aan de slag gaan, lopen energiecoaches al een aantal dagen in de buurt vooruit om overal aan te bellen. Zij vertellen de bewoners wanneer de klusbus komt. Een raamflyer laat zien dat bewoners willen meedoen; dat is niet verplicht. De klussers bellen ook tweemaal aan om te vragen of ze in de woning aan de slag kunnen.

Het project gaat van start in de buurt Tivoli. Welke buurten en straten volgen, wordt binnenkort bekendgemaakt. De buurten worden nauwkeurig bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals bouwjaar en renovatiejaar van huizen of buurten met relatief lagere inkomens. In deze buurten is het effect van de klusmaatregelen het grootst. Bewoners kunnen alleen meedoen door de deur open te doen op het moment dat de klussers in de straat zijn en aanbellen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug