17 april 2022 - 12:41
Deel dit artikel:

ROZE vraagt tijdens Pasen aandacht voor konijnen in opvang

  • ROZE vraagt tijdens Pasen aandacht voor konijnen in opvang

Met Pasen schuiven we gezellig met alle huisgenoten aan bij de Paasbrunch en eten we heel veel paaseitjes en Paaskonijnen. Konijnen? Klopt, de Paashaas is eigenlijk een konijn. Maar lang niet iedereen heeft in de gaten hoeveel superschattige real-life konijnen geen huisje hebben en elke dag vereenzamen in een opvang. Dat meldt ROZE, Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - ROZE


Impuls

Mensen schaffen een konijn vaak in een impuls aan voor de kinderen en als die er dan 'genoeg' van hebben worden de konijntjes in het bos, weiland of gewoon op straat uitgezet. Met de gedachte dat die zich wel redden, want er zijn immers ook wilde konijnen in overvloed. Niets is echter minder waar. Een tam konijn heeft geen schijn van kans in de natuur. Gelukkig wordt een klein deel van al deze meest gedumpte dierensoort van Nederland gevonden en bovendien gevangen en naar een opvangcentrum gebracht.

Alleen al bij ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) zitten momenteel 9 'single' konijnen te wachten op een maatje en 3 konijnenkoppeltjes op een nieuw huis. De konijnenafdeling van ROZE stelt op de website de ontzettend leuke (paas)konijntjes voor, waaronder Bugs & Bonnie, Bobo, Hero, Balou & Bibi en Jip & Joep.

Plan een date

Dit is maar een kleine selectie van alle konijnen die momenteel bij ROZE zitten te wachten op een nieuw huisje. Geïnteresseerden kunnen op de website rozeindhoven.nl/konijnen alles lezen over het karakter van deze konijntjes en kijken of het een match is met henzelf en hun eventueel al aanwezige konijn. De konijnenverzorgers van ROZE plannen na Pasen heel graag een konijnendate in.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug