30 januari 2023 - 08:56
Deel dit artikel:

Spacemakers Expo laat jongeren boven zichzelf uitstijgen

  • Spacemakers Expo laat jongeren boven zichzelf uitstijgen

Geboren in een wereld van ecologische catastrofes, groeit bij vele van ons de gevoelsmatige druk om de planeet te redden. Vleesvervangers, duurzame materialen, recyclen en meer met de fiets. Maar ondanks onze inspanningen nadert de CO2-uitstoot de groeilimit van 1,5 ˚C sneller en sneller. Je kunt je afvragen: "Wat heeft het voor zin om het te proberen als we toch gedoemd zijn?" Hoewel dit misschien niet het einde is, zijn er veel mensen die de neiging hebben het op te geven. Hoe gaan we met dit gevoel om? En hoe beïnvloedt het ons gedrag?

'Time to believe'

eindhoven24
  / De Redactie

De VR-ervaring "WHAT A TIME TO BE ALIVE" leidt je door een greep uit de gevoelens die gepaard gaan met het ervaren van klimaatdoem. Schuld, hopeloosheid, vermijding en, misschien wel het belangrijkste, dat kleine sprankje hoop dat er nog wel is. Het werk bevindt zich in een ruimte vormgegeven als een CLIMATE DOOM BAR, waar je openlijk persoonlijke ervaringen met anderen kan delen, een praatje maken, klagen of bekennen zonder oordeel.

Onderwijsprogramma

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs. Het daagt jongeren uit om te denken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. De jongeren werken in Eindhoven samen met een kunstenaar en samen geven zij hun eigen artistieke project vorm.

Spacemakers richt zich op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Gedurende een aantal maanden zijn zij zowel STRP maker, organisator, programmeur en producent. De kunstenaar inspireert de groep en kiest met hen uit wat zij precies gaan doen binnen het jaarthema van STRP. Samen werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond het thema met bijvoorbeeld een kunstinstallatie, filmvertoning of workshop.

Locatie | De Stadsstudio, Heuvel Galerie 148, 5611 DK Eindhoven
Openingstijden | Vrijdag 10 februari 12.00-15:00 & 17:00-19.00, zaterdag 11 en zondag 12 februari 12.00-17.00
Kosten | Gratis entree

Meer info: strp.nl/spacemakers

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug