8 december 2022 - 13:31
Deel dit artikel:

DONNA wordt coolste gebouw van Strijp-S

  • DONNA wordt coolste gebouw van Strijp-S
  • DONNA wordt coolste gebouw van Strijp-S

Het nieuwe pand DONNA op Strijp-S is nu al een trendsetter. Het gebouw verbeeldt namelijk een nieuwe manier van wonen en werken. DNA-bewaker van Strijp-S, Adriaan Geuze, is maar wat blij met het bijzondere project, dat een belangrijk speerpunt binnen zijn visie vormt.

eindhoven24
  / De Redactie

Strijp-S kent nog maar nauwelijks geheimen voor stedenbouwkundige Geuze, die van begin af aan bij de herontwikkeling van het gebied is betrokken. “Hoe kunnen we van de oude fabrieksterreinen van Philips een bruisende stad met een hoge kwaliteit van leven maken?”, zo verwoordt hij zijn kerntaak.

Geuze ziet DONNA daarom als het prototype voor een nieuwe manier van wonen en werken. Een menging van functies is zijn ideaal, en dat komt in dit gebouw samen.

Ook flexibiliteit speelt wat hem betreft een belangrijke rol. “We werken in Nederland met bestemmingsplannen, waar de kleuren voor wonen en werken altijd gescheiden worden. Hier moeten we in de toekomst anders mee omgaan. Steden moeten plekken gaan creëren waar kleuren samenkomen en letterlijk multifunctionele gebouwen ontstaan. Ook moeten gebouwen gemakkelijk van kleur kunnen wijzigen”, aldus Geuze.

Visie wordt realiteit

Vanaf de buitenkant heeft DONNA wat weg van een pakhuis. Geuze: “De architectuur gaat niet over vormen of grilligheid maar staat ten dienste van het maken van een robuust casco. Het gebouw kan namelijk multifunctioneel worden ingezet en leent zich om alles te maken waar men maar van kan dromen, dus het gebouw is ondergeschikt aan de functie.” Geuze is dan ook vol lof over de ontwikkeling van DONNA: “Ik denk dat DONNA een van de coolste gebouwen van Strijp-S zal worden. Het durven anders denken, en de combinatie van wonen en werken doortrekken is bijzonder!”

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug