6 oktober 2022 - 12:05
Deel dit artikel:

Sluiting bedrijfspand Hastelweg in Eindhoven

  • Sluiting bedrijfspand Hastelweg in Eindhoven

Op 29 september 2022 is door de burgemeester van Eindhoven een bedrijfspand aan de Hastelweg in Eindhoven gesloten. Dit vanwege overtreding van de drugswetgeving in het pand. Na controle werden er diverse productiemiddelen en grondstoffen aangetroffen voor de bereiding van harddrugs. Het pand bleek ingericht als productielocatie voor synthetische drugs.

eindhoven24
  / De Redactie

Met de tijdelijke sluiting beoogd de burgemeester verdere overtreding van de drugswetgeving te voorkomen. Dit in het belang van de openbare orde, woon- en leefomgeving en volksgezondheid. De loop moet uit het pand, de bekendheid als drugspand moet er vanaf en in een dicht pand kan geen herhaling plaatsvinden.

Bij het bepalen van de sluitingsduur wordt de ernst en de omvang van hetgeen daar plaatsvond meegewogen. In het pand heeft voor de tweede maal in enkele jaren harddrugsvoorbereiding plaatsgevonden. In 2019 is het pand al eerder door de burgemeester gesloten nadat daar een productiefaciliteit voor harddrugs is aangetroffen. De grondstoffen van synthetische drugs zijn bijzonder schadelijk voor de volksgezondheid en ook het milieu. Van de productie van synthetische drugs is bovendien algemeen bekend dat dit steeds meer gepaard gaat met andere, ook zwaardere vormen van (milieu)criminaliteit.

De sluiting duurt twaalf maanden.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug