19 september 2022 - 13:51
Deel dit artikel:

Mout Bierfestival op Ketelhuisplein: dit is het programma

  • Mout Bierfestival op Ketelhuisplein: dit is het programma

Mout Bierfestival keert terug van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september 2022 naar het Ketelhuisplein in Eindhoven. Na succesvolle edities in onder andere Tilburg, Nijmegen en Den Bosch dit jaar, is er een bomvol programma in Eindhoven met livemuziek, zijn er verschillende lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström én is er vermaak voor jong en oud.

eindhoven24
  / De Redactie

Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven. Uiteraard mag je de bieren van het Brabandse Hooglander niet missen, evenals de prachtige brouwsels van de Blauwe IJsbeer uit Tilburg en de bijzondere bieren van brouwerij Hootch. Uit het buitenland verwelkomen we vijf zeer bijzondere brouwerijen, met onder andere Cerveja Letra uit Portugal en Varvar Brew uit Oekraïne." - Aldus Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout.

Brouwerijen

Op Mout Bierfestival Eindhoven zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. Uit Brabant zijn de Blauwe IJsbeer en Hooglander aanwezig, beide brouwerijen met ambachtelijke, maar ook experimentele bieren.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Rock City Brewing, Two Chefs Brewing en brouwerij Hootch. Maar de aanwezigheid van vijf unieke internationale brouwerijen springt toch wel het meest in het oog. Zo is er uit Portugal de 'letterbierenbrouwer' Cerveja Letra aanwezig, en uit Tsjechië wordt Wild Creatures verwelkomd. De Spaanse brouwerij La Quince werd in 2015 nog uitgeroepen tot beste Spaanse ambachtelijke brouwerij door Untappd, en Varvar Brew uit Oekraïne kent ook een bijzonder verhaal, omdat zij tijdens de oorlog in hun land stug door zijn blijven brouwen. Als laatste is Pivovar Raven uit het Tsjechische Pilsen ook van de partij.

Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is. De complete brouwerslijst is te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Muziek

Van de stoere Rock 'n Roll van Doctor Velvet tot de energieke Balkan van het Belgische Radio Barbã, het hele weekend is er een gevarieerd muziekaanbod. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus. Het volledige muzikale programma is te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Proeverijen

Bezoekers kunnen hun liefde voor het combineren van smaken en bierkennis verbreden met speciale workshops. Nederlands favoriete biersommelier Arvid Bergström is het hele weekend aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten.

Food

Van bier drinken krijg je honger. Daarom kunnen bezoekers op Mout Bierfestival genieten van zowel heerlijke borrelhapjes als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen! Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden! Als dat niet smullen wordt...

En nog veel meer

Dit jaar zijn er ook speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er merchandise verkrijgbaar van Untappd en van Mout. Kortom, het belooft een editie te worden waar alles uit de kast getrokken wordt.

Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn al verkrijgbaar voor €7,50- (inclusief €2,- borg en exclusief €1,50 servicekosten). De Early Beer tickets zijn al uitverkocht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug