26 november 2021 - 17:39
Deel dit artikel:

Zoveel miljonairs telt Eindhoven

  • Zoveel miljonairs telt Eindhoven

Money, money, money! Must be funny! Nederland telt ieder jaar weer meer miljonairs. Die stijging is al sinds 2014 te zien. Ook in gemeente Eindhoven zien we dat het aantal miljonairshuishoudens is toegenomen.

eindhoven24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Een miljonairshuishouden is een huishouden met een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zet iedereen jaar op een rijtje wat het aantal is in het voorgaande jaar. In dit artikel kijken we naar het aantal miljonairs op 1 januari 2020.

Volgens het CBS had op dat moment 3,5 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn 278 duizend huishoudens, ruim 24 duizend meer dan in 2019. Vooral in Bloemendaal en Laren wonen veel miljonairs. De waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld zijn daarbij meegerekend

Stijging in onze gemeente

Op 1 januari 2020 waren volgens het CBS 2,1 procent van de huishoudens in Eindhoven miljonair. In onze gemeente zijn ongeveer 120.000 huishoudens gevestigd. Dat zou betekenen dat er zo'n 2.520 Eindhovense huishoudens zijn die meer dan 1 miljoen euro bezitten.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug