21 maart 2023 - 11:45
Deel dit artikel:

SportContrainer is verhuisd naar Genneper Parken

  • SportContrainer is verhuisd naar Genneper Parken

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Eindhoven Sport

Bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is de De SportContrainer geplaatst. Het is een uitklapbare container met allerlei sportelementen om mensen in de openbare ruimte in beweging te brengen. De sportpop-up is in het bezit van de gemeente Eindhoven en reist na een tijdje naar een nieuwe plek in de stad.

Van Eckart naar Genneper Parken

Er gebeurt in Eindhoven ontzettend veel op het gebied van sport en bewegen. Er zijn steeds meer sport- en beweegvoorzieningen in de openbare ruimte, zoals de Cruyff Courts en het Urban Sportpark. Ook de SportContrainer hoort daarbij. “De SportContrainer heeft de afgelopen maanden in Eckart bij Buurthuis de Boemerang gestaan. Inwoners en verschillende partners, zoals The Running Ant Bootcamp en het buurthuis, hebben er gebruik van gemaakt en zijn in beweging gekomen met de SportContrainer”, vertelt sportregisseur Ben Wiermans.

Een uitdagende impuls

De inklapbare container geeft een uitdagende impuls aan sporten in de openbare ruimte. De SportContrainer is voor iedereen kosteloos te gebruiken. Van jong tot oud, van individueel tot beweeggroep. De verwachting is dat het tijdelijke karakter van de SportContrainer zorgt voor extra interesse. Ook biedt de SportContrainer de mogelijkheid om te experimenteren met sport- en beweegvoorzieningen in verschillende wijken bij verschillende leeftijdsgroepen. Dat levert waardevolle input op voor andere, meer structurele projecten. 

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug