6 februari 2023 - 13:49
Deel dit artikel:

Studenten Summa Bouw bouwen mee aan het preHistorisch Dorp

  • Studenten Summa Bouw bouwen mee aan het preHistorisch Dorp

Als het preHistorisch Dorp in april weer opengaat, ziet het er weer piekfijn uit. Mede dankzij de inzet van studenten van Summa College Bouw. Sinds kort mogen zij aan de slag in het openluchtmuseum van Eindhoven: restaureren, renoveren, bouwen, onderhouden en meer. Een unieke samenwerking tussen deze twee Eindhovense organisaties die ervoor zorgt dat de studenten met voldoende praktijkervaring het bedrijfsleven ingaan.

eindhoven24
  / De Redactie


Nabootsen

Zo’n 7 studenten en 3 leraren zijn 10 weken lang betrokken bij het project. Het nabootsen van de echte werkomgeving zorgt ervoor dat de derdejaars studenten klaar zijn voor de praktijk na hun studie. Zo hebben ze in de eerste weken al een deel van het sanitair vernieuwd en een dak afgebroken en opnieuw gelegd. Naast de praktische werkzaamheden in het museum werken ze op school nog aan een eindopdracht en leren ze theorie.

Joost Botteram, hoofd Technische Dienst bij het preHistorisch Dorp, is zeer blij met de hulp in vorm van mankracht. “We hebben goed contact met Summa. Het doel is om een langdurige samenwerking aan te gaan, zeker met het oog op de uitbreiding van het preHistorisch Dorp naar Museumpark Vonk. In ons museum werken we met een grote groep gepensioneerde vrijwilligers, de jonge aanwas kan dan een groot verschil maken. Het onderhoud van het preHistorisch Dorp is behoorlijk intensief gezien de bijzondere gebouwconstructies. Daarom is deze professionele hulp van Summa ook nu zeer welkom.”

Met open armen ontvangen

Vanuit het Summa College begeleidt Edwin Hermkens het project. Hij is enorm enthousiast over deze nieuwe samenwerking: “We zijn met open armen ontvangen. De jongens genieten zichtbaar van hun werk. Dat ze dingen maken die straks door vele bezoekers worden gezien, is natuurlijk extra bijzonder. Zodra de eerste lichting scholieren hun project hebben afgerond, hoop ik met tweedejaars studenten aan de slag te gaan.”

De inzet van de derdejaars studenten is het eerste project van het preHistorisch Dorp en Summa Bouw en moet uitgroeien tot een blijvende samenwerking. Gezien de uitbreiding van het preHistorisch Dorp, is er de komende jaren nog genoeg te doen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug