18 december 2022 - 09:49
Deel dit artikel:

Waar kun je schaatsen in Eindhoven?

  • Waar kun je schaatsen in Eindhoven?

Het kwik is al dagen veelal onder het nulpunt en dan begint het bij velen te kriebelen: lekker schaatsen! Het komt niet vaak meer voor dat je in Nederland buiten kunt schaatsen. Bij de ouderen onder ons komen de herinneringen weer boven van de laatste Elfstedentocht. In het zuidoosten van Brabant blijkt de schaatskoorts toch wat minder te zijn dan in de noordelijke provincies, want daar wordt alles uit de kast gehaald om op plassen, grasvelden en asfaltpaden de mooiste natuurbanen te realiseren. Waar kun je in Eindhoven schaatsen?

eindhoven24
  / De Redactie


Schaatsbaan op de Markt? Dit jaar niet...

Helaas, dit jaar is er geen schaatsbaan in centrum Eindhoven. Dit in tegenstelling tot de meeste afgelopen jaren.

IJssportcentrum Eindhoven

Ja, natuurlijk. Bij het IJssportcentrum Eindhoven kun je jaarrond terecht om te schaatsen. Er is een semi-overdekte baan waar je rondjes kunt schaatsen en er is een stadion met een ijshockeyveld.

Andere opties

Tot op heden zijn er weinig tot geen initiatieven ondernomen om natuurbanen te realiseren. De natuur doet natuurlijk ook zelf zijn werk door het creëren van een ijslaag over vijvers en meren. De kwaliteit van deze ijslagen kan echter niet worden gegarandeerd en kan per dag en per plaats verschillen. Daarom wordt afgeraden om het ijs te betreden op openbare plaatsen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug