28 juli 2022 - 06:27
Deel dit artikel:

Beauty & Fashion in het preHistorisch Dorp

  • Beauty & Fashion in het preHistorisch Dorp

De mooiste historische kostuums zie je dit weekend in het preHistorisch Dorp: op 23 & 24 juli staat het openluchtmuseum in Eindhoven in het teken van schoonheid en kleding. Dan organiseert het preHistorisch Dorp het jaarlijks terugkerende evenement ‘Beauty & Fashion door de eeuwen heen.’ Twee dagen lang ontdek je daar meer over de geschiedenis van mode en beauty.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - PreHistorisch Dorp

Sinds 2019 organiseert het preHistorisch Dorp Beauty & Fashion door de eeuwen heen. Door corona ging het themaweekend twee keer in kleine vorm door. Dit jaar lopen er weer als vanouds tientallen personen in historische kleding rond: van prehistorie tot 19e eeuw. Door samen te werken met verschillende partijen ontstaat er een weekend vol pracht en praal.

Voor volwassenen

Het themaweekend is bedacht om bezoekers van alle leeftijden inzicht te geven over de trends uit het verleden. Bezoekers kunnen in gesprek met de personen in kleding om meer te weten te komen over de betreffende outfit en terecht bij verschillende kledingdemo’s. Daarnaast is het mogelijk te shoppen voor fijne stoffen of vintage kleding. Het is zelfs mogelijk een echte tattoo te laten zetten, op de authentieke manier. In samenwerking met Eindhoven Museum zijn er bijzondere stukken uit de collectie van Eindhoven te bewonderen in een vitrine.

Voor kinderen

Zoals altijd organiseert het museum verschillende activiteiten die geschikt zijn voor kinderen. Uiteraard zijn deze tijdens het weekend in het thema van beauty. Zo kunnen kinderen prehistorische schilderingen laten aanbrengen bij de jagershut. Bij de Romeinen kunnen ze terecht voor een mooie Romeinse vlecht. En de poppenkastvoorstelling zal ook weer zorgen voor een groot publiek.

Op zaterdag 23 juli en zondag 24 juli kun je van 10:00 tot 17:00 uur al het moois uit onze geschiedenis bewonderen in het preHistorisch Dorp. Ben je benieuwd naar de sfeer van vorig jaar? Bekijk dan de foto’s. Kaarten voor dit themaweekend kosten € 12,50 per stuk.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug