25 april 2022 - 06:27
Deel dit artikel:

Sluiting woning aan Carel Willinkstraat

  • Sluiting woning aan Carel Willinkstraat

Gemeente Eindhoven heeft op vrijdag 22 april een woning aan de Carel Willinkstraat gesloten. Dit vanwege overtreding van de drugswetgeving in het pand. Brand in de inpandige garage vormde voor de politie aanleiding om het pand te betreden. De garage bleek ingericht als locatie voor de productie van de harddrug MDMA.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Met de tijdelijke sluiting beoogt de burgemeester verdere overtreding van de drugswetgeving te voorkomen. Dit in het belang van de openbare orde, woon- en leefomgeving en volksgezondheid. De loop moet uit het pand, de bekendheid als drugspand moet er vanaf en in een dicht pand kan geen herhaling plaatsvinden.

Bij het bepalen van de sluitingsduur wordt de ernst en de omvang van hetgeen daar plaatsvond meegewogen. Er was sprake van ernstige gevaarzetting. Een brand in een pand midden in een woonwijk, waar ook productiemiddelen voor de vervaardiging van harddrugs zijn aangetroffen, is een rechtstreekse bedreiging van de veiligheid van de omgeving. Een brand kan leiden tot onaanvaardbare overlast voor omwonenden, verloedering en onveilige situaties. Door de brand is de veiligheid van de bewoners en goederen van de aangrenzende percelen in gevaar gekomen.

De sluiting duurt vijf maanden.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug