15 december 2022 - 14:09
Deel dit artikel:

Wat te doen tijdens de kerstvakantie in eindhoven

  • Wat te doen tijdens de kerstvakantie in eindhoven

Het is bijna zover, de decembermaand is inmiddels begonnen en de kerstvakantie staat bijna voor de deur. Het moment om er met het gezin even heerlijk tussenuit te gaan. Uiteraard hoef je niet direct op vakantie, maar een aantal leuke activiteiten is natuurlijk wel hartstikke leuk. Gelukkig is er daarom in Eindhoven ook voldoende leuks te doen. Niet alleen voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de volwassenen. Om je een idee te geven wat je allemaal kunt doen, hebben we een aantal leuke tips voor je, waarmee jullie je gegarandeerd zullen gaan vermaken.

Winterpleinfestijn in Gemert

eindhoven24
  / De Redactie

Wanneer je houd van schaatsen, pannekoeken en ook warme chocolademelk, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze prachtige nostalgische omgeving van het Boerenbondsmuseum is de stad Gemert, kun je ieder jaar weer genieten van dit prachtige festijn. Tijdens de vakantie worden er namelijk allerlei leuke dingen georganiseerd voor zowel jong, als oud. Zo kun je er schaatsen, maar ook genieten van de prachtige natuur. Helemaal wanneer het ook nog eens gesneeuwd heeft, is het helemaal een prachtig gezicht. Het leuke is dat je hier niet alleen terecht kunt om te schaatsen, maar er ook een echt disco avond wordt gehouden. Ideaal voor de kinderen bijvoorbeeld. Zorg er natuurlijk wel voor dat wanneer ze er naartoe gaan, je ervoor zorgt dat ze een mobiele telefoon hebben en dus bereikbaar zijn. Online een sim only vergelijken en afsluiten is vandaag de dag namelijk zo gebeurt. Mocht er dan iets zijn, dan kun je ze in ieder geval bereiken of zij jou!

Kerstspeurtocht

Zijn jij en de kinderen echte avonturiers? Dan is de kerstspeurtocht echt iets waar jullie aan mee moeten doen! Deze speurtocht is vanaf 17 december te doen en eindigd op 8 januari. Deze speurtocht is wel geschikt voor kinderen tot de leeftijd van 10 jaar. Hier kunnen de kinderen samen met zowel de ouders als opa’s en oma’s een routekaart ophalen en direct beginnen met de spannende tocht. Wel is het goed te weten dat de toch zo’n 1 kilometer duurt en je goed moet opletten wat je allemaal ziet. Gedurende deze tocht kom je namelijk allemaal verschillende etalages van winkels tegen, waar je een A4 opgeplakt ziet, waar je een QR-code op zult zien. Deze code moet je scannen, zodat je een verhaal en vervolgens vraag te horen krijgt. Deze vragen moet je beantwoorden. Nadat je klaar bent, is het tijd om je antwoorden in te leveren en maak je kans op een leuke prijs.

Nog veel meer leuks!

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Eindhoven en omstreken. Wel is het handig om vooraf alvast een planning te maken. Niet zozeer omdat je anders geen plek hebt, maar meer om samen met je kinderen te kunnen bespreken wat jullie tijdens deze dagen allemaal gaan doen. Je zult zien dat dit zorgt voor een stuk rust, waardoor je kinderen niet iedere keer vragen wat jullie gaan doen. Helemaal wanneer ze wat ouder zijn en ze ook zelf kunnen lezen, is dit een absolute uitkomt. Deze planning hang je op de koelkast, zodat iedereen weet wat er allemaal gedaan gaat worden tijdens de kerstvakantie.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug