2 oktober 2022 - 11:39
Deel dit artikel:

Eindhoven heeft relatief veel koffietentjes

  • Eindhoven heeft relatief veel koffietentjes

Noord-Brabant heeft naar verhouding de minste koffiezaken van alle provincies. Waar er in Nederland gemiddeld 0,36 koffiezaken per 10.000 inwoners zijn, is dit aantal in Brabant 43 procent lager dan gemiddeld. Dit en meer blijkt uit een analyse van Beslist.nl naar koffiezaken en -prijzen.

eindhoven24
  / De Redactie

Waar in Nederland wonen anno 2022 eigenlijk de grootste koffieliefhebbers? Om dat te bepalen worden in het onderzoek de hoeveelheid koffietenten afgewogen tegen het aantal inwoners. De waddeneilanden Terschelling en Ameland hebben naar verhouding het grootste aanbod van koffiezaken.

Veel koffiezaken in Eindhoven

Op het vasteland heeft de gemeente Baarle-Nassau relatief gezien het grootste aanbod in Nederland. In de Brabantse steden Eindhoven en Breda zijn er ook relatief veel koffiezaakjes. De top 5 gemeenten in Brabant met de meeste koffiezaken bestaat uit:

1. Baarle-Nassau: 2,2
2. Eindhoven: 1
3. Breda: 0,9
4. Oirschot: 0,8
5. Oisterwijk: 0,8

Prijs kopje koffie in tien jaar tijd met 40 procent gestegen

Drinkt een Nederlander een ‘bakkie pleur’ buiten de deur, dan kost dat gemiddeld 2,62 euro. Dit is een stijging van 40 procent in tien jaar, want in 2012 betaalde je nog 1,87 euro voor een kopje koffie in de horeca.

Een gemiddelde cappuccino is opvallend genoeg maar een paar eurocent duurder dan een gewone koffie (2,64 euro). Kies je voor een shot espresso, dan betaal je momenteel iets minder (2,48 euro).

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug