21 maart 2023 - 09:19
Deel dit artikel:

Een nieuw huis: wat moet ik niet vergeten?

  • Een nieuw huis: wat moet ik niet vergeten?

Een nieuw huis betekent verbouwen, verhuizen en afscheid nemen van het oude huis. Het hoort allemaal bij de drukke verhuisperiode. De nieuwe plek moet je eigen fijne huis worden, terwijl je afscheid hebt genomen van je oude huis.

eindhoven24
  / advertorial

De periode tijdens het verhuizen is misschien wel heel hectisch. Om niets over het hoofd te zien, staan hieronder een paar tips doe jou kunnen helpen de drukke periode door te komen.

Verhuisdozen inpakken

Het klinkt heel erg logisch en het spreekt vooral voor zich: verhuisdozen inpakken. Echter duurt dit vaak veel langer dan dat je verwacht. Naast dat je spullen gaat inpakken, kan je ook direct spullen uitzoeken. Wil je alle spullen die op zolder staan nu echt nog bewaren? Het is een fijn moment om te zorgen dat je de spullen die je niet meer gebruikt weg te doen. Zo kom je je nieuwe huis binnen zonder te veel spullen en heb je een frisse start.

Plan extra tijd in

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het zal vast gebeuren: tijdens het verhuizen zit er wat tegen zitten. Of het nou vertraging is van een meubel tot het opraken van de juiste kleur verf. Zulke problemen zal je tijdens de periode best tegen gaan komen en kan je ook niet vermijden. Wat je wel kan doen wat wellicht helpt, is het inplannen van extra tijd. Zo hoef je niet direct in de stress te raken over de tijd wanneer je daadwerkelijk over gaat naar het nieuwe huis. Je hebt wat dagen speling, wat zorgt voor rust.

Postadres wijzigen

Wanneer je naar een nieuw adres verhuisd, kan je je verhuizing doorgeven aan de gemeente. De gemeente zal dan je verhuizing doorgeven aan Basis Registratie Personen (BPR). Vaak kan je een verhuizing ook digitaal doorgeven. Bij postbedrijven zijn ook verschillende manieren om je poststukken door te sturen naar je nieuwe adres. Verder is het verstandig om de adressen in je bestelaccounts van winkels veranderd naar je nieuwe adres. Zo vergis je je minder snel om je oude adres aan te klikken bij een bestelling.

Woonverzekeringen afsluiten

Het afsluiten van een woonverzekering kan je een prettig gevoel geven en zorgt ervoor dat je niet plots voor kosten komt te staan wanneer er bijvoorbeeld schade of inbraak bij je thuis is. De premie van je een verzekering hangt af van verschillende zaken, zoals welke spullen je bezit. Er verschillende soorten van woonverzekeringen, zo heb je een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Een opstalverzekering is verzekering die de schade aan de opstal dekt, of te wel: alles wat vastzit aan je huis. Een inboedelverzekering is een verzekering die schade dekt voor je inboedel, of te wel: alles wat in je huis staat. Als je voor nog wat meer zekerheid wil gaan, kan je kiezen voor extra verzekeringen voor bijvoorbeeld je mobiele apparaten of het glas rondom je huis.  

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug