19 februari 2022 - 11:49
Deel dit artikel:

Luxexcel treedt als ‘BIC ONE’ toe tot Brainport Industries Campus

  • Luxexcel treedt als ‘BIC ONE’ toe tot Brainport Industries Campus

Luxexcel krijgt een subvesting op Brainport Industries Campus (BIC). Het technologiebedrijf heeft een methode ontwikkeld en gepatenteerd voor het 3D printen van lenzen en gaat zich binnen BIC richten op R&D en productie van deze lenzen. Met de zelf ontworpen en gebouwde hardware, software, materialen en processen kunnen gewone en ‘slimme’ brillenglazen geproduceerd worden. Luxexcel maakt 3D-printing van brillenglazen op sterkte mogelijk en kan slimme technologie in brillenglazen integreren. Het Eindhovense bedrijf krijgt op BIC de beschikking over een eigen cleanroom, kantoorruimten en productiefaciliteiten.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Luxexcel

Guido Groet, Chief Strategy Officer van Luxexcel, verwacht binnen BIC niet alleen functionele voordelen, maar ook een aanvullend netwerk te kunnen opbouwen. “Het gaat in onze sector om samenwerken en kennisdelen, daar is deze omgeving uitermate geschikt voor. De tientallen andere bedrijven en onderwijsinstellingen hier op BIC spelen daar een belangrijke rol bij. Het is een van de doorslaggevende redenen geweest om ons hier te vestigen.”

BIC ONE

Die samenwerkingsdoelstelling past ook goed in het concept BIC ONE, waar Luxexcel binnen de campus onderdeel van wordt. BIC ONE richt zich op nieuwe innovaties door de kracht van grote, ontwikkelde bedrijven te koppelen aan nieuwkomers en scale-ups. Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels): “Voor partijen zoals Luxexcel is dit concept heel interessant. Ze kunnen volwaardig onderdeel zijn van BIC, het toonbeeld van de high-tech maakindustrie. Daarmee kunnen ze dus ook gebruik maken van de kennis en innovaties van andere gebruikers en binnen het concept doorgroeien.“

Gremmen ziet Luxexcel als een heel welkome aanvulling op het toch al ruime bestaande aanbod. “Hun komst laat zien dat we op koers liggen, zowel inhoudelijk als in de doorontwikkeling van de campus als geheel. BIC1, ons eerste gebouw met uiteindelijk ruim 100.000 vierkante meter aan bedrijfsactiviteiten, ligt ondanks Corona helemaal op schema. We kijken dan ook nu al vol verwachting naar de start van de volgende fase met BIC2, dat nog eens drie keer zo groot wordt. Goed dat de coronamaatregelen intussen zodanig zijn dat de normale onderlinge contacten weer op het oude niveau zijn; Luxexcel zal daar direct volop gebruik van kunnen maken.”

VR en AR

Luxexcel ziet twee hoofdmarkten: brillenglazen op sterkte en toepassingen in VR en AR. Guido Groet: “Met onze technologie kunnen we brillen maken die zich elektrisch aanpassen aan bijvoorbeeld het daglicht of de sterkte die nodig is om te lezen. Onze focus ligt nu vooral op brillenglazen, maar we zijn mede dankzij een reeks patenten in staat zijn om vele soorten lenzen te printen. Daarbij gaat het om de integratie van zo’n beetje alles wat je nu op je smartphone of smartwatch doet in je bril op sterkte. We voegen dan visuele informatie toe aan je normale zicht. En anders dan bij Google Glass of

soortgelijke experimenten, zorgen wij ervoor dat je smart glasses er uitzien als modieuze brillen, licht zijn en altijd op de juiste sterkte.”

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug