14 februari 2022 - 06:29
Deel dit artikel:

Winkeldiefstal in Noord-Brabant gedaald, maar hoogste in Eindhoven

  • Winkeldiefstal in Noord-Brabant gedaald, maar hoogste in Eindhoven

Het aantal winkeldiefstallen is in de provincie Noord-Brabant de afgelopen 5 jaar met 13% afgenomen. Ondanks de provinciale daling is het aantal aangiftes in de gemeente Dongen ruim verdubbeld. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In de afgelopen 5 jaar werden ruim 178.800 meldingen van winkeldiefstal gedaan, waarvan 22.609 in de provincie Noord-Brabant.

Slechts 14 van de 61 Brabantse gemeenten zitten boven het landelijke gemiddelde van 1,5 winkeldiefstallen per winkel over de afgelopen 5 jaar. In de gemeenten Eindhoven (4,9 diefstallen per winkel), Tilburg (4,4) en Steenbergen (3,5) hebben winkeliers bovengemiddeld veel last van diefstallen. De gemeente Sint Anthonis heeft het laagste aantal: 0,1 diefstallen per winkel.

Landelijk

Het aantal winkeldiefstallen daalde tussen 2017 en 2021 landelijk met 14%, waarbij de meeste provincies positieve cijfers laten zien. De provincie Brabant zit dus net onder het landelijk gemiddelde.

In de provincie Flevoland is de daling het grootst. Hier was sprake van een kwart minder winkeldiefstallen dan in 2017. Ondanks de lockdowns kenden de provincies Overijssel en Gelderland juist een toename van het aantal winkeldiefstallen. Het aantal meldingen steeg hier met 1% vergeleken met 5 jaar geleden.

Meer informatie over de analyse is te vinden op: https://www.beslist.nl/info/winkeldiefstal.html

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug