2 januari 2022 - 06:54
Deel dit artikel:

Politie: Incidenten tijdens de jaarwisseling

  • Politie: Incidenten tijdens de jaarwisseling

Voor velen was het een rustige jaarwisseling. De kroegen waren dicht, geen grootschalige feesten en ook thuis vierden veel mensen het klein, volgens de geldende corona maatregelen. De politie in de regio kijkt ondanks dat toch terug op een drukke avond met een aantal incidenten. ‘Het was voor ons een drukke nacht, met veel meldingen van overlast, maar gelukkig geen extreme escalaties’ zegt eenheidschef Wilbert Paulissen. Twee incidenten werden extra uitgelicht.

eindhoven24
  / De Redactie

In de nacht waren politieagenten genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen op de Julianastraat om een man met een mes aan te houden. Volgens een melding zou de man dreigend gedrag vertoond hebben met het mes naar omstanders. Het gaat om een 48-jarige Eindhovenaar. Het mes is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Ook werd de brandweer door een groep jongeren gehinderd bij het blussen van een brand aan de Edisonstraat. Zowel naar de brandweer als politie is vuurwerk gegooid. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond, maar het had veel erger kunnen aflopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Ook werd, ondanks het verbod, op diverse plaatsen groot vuurwerk afgestoken. De politie heeft hier niet actief op gehandhaaft op oudejaarsavond. Bij de ziekenhuizen in de regio was het, in tegenstelling tot voorgaande jaren, rustiger bij de ehbo. Er waren minder vuurwerkslachtoffers, maar wel een aantal ehbo-bezoekjes die alcohol-gerelateerd waren.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug