16 november 2021 - 12:29
Deel dit artikel:

Aziobot kiest voor BIC ONE

Aziobot kiest voor BIC ONE en maakt daarmee officieel onderdeel uit van Brainport Industries Campus. Aziobot is met zijn schoonmaakrobots al een paar maanden zichtbaar op Brainport Industries Campus (BIC); het bedrijf treedt als “BIC ONE” officieel toe als lid van de campusgemeenschap. BIC ONE is een nieuw concept binnen de campus dat zich richt op nieuwe innovaties door de kracht van grote, ontwikkelde bedrijven te koppelen aan nieuwkomers.

Slimme robots

eindhoven24 / De Redactie • Beeld - Rico Vogels

Aziobot maakt schoonmaakrobots voor de zakelijke markt die zowel vanwege hun kleine formaat als vanwege de slimme software opvallend zijn. Oprichter Sarthak Yadav. “Je hoeft hem niets te leren. Het enige wat je doet is instructies geven dat hij een ruimte moet schrobben, je zet hem aan en hij vindt zijn weg.” Die weg vindt BiXi, zoals de poetsmachine heet, door eenmalig een plattegrond van de ruimte te maken. Door vervolgens schoonmaakzones toe te voegen, weet de robot waar hij bijvoorbeeld extra schoon moet maken. Sensoren en dieptecamera’s zorgen ervoor dat het apparaat om obstakels heen rijdt.

Ecosysteem

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels), is verheugd dat Aziobot definitief voor BIC heeft gekozen. “Dankzij het BIC ONE concept kunnen ook start-ups volledig onderdeel zijn van ons innovatieve multi-helix ecosysteem. Juist door de diversiteit aan bedrijven ontstaan hier slimme nieuwe innovaties. Aziobot heeft afgelopen maanden al laten zien dat ze veel andere BIC-bedrijven kunnen inspireren, ik verwacht voor de komende tijd nog veel meer van Sarthak Yadav en zijn team. En gezien de groeiambities van het bedrijf zullen ze ook vaak gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van de andere hier aanwezige bedrijven en onderwijsinstellingen.”

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug