21 mei 2023 - 15:05
Deel dit artikel:

Kijkje in de keuken bij waterschap De Dommel

  • Kijkje in de keuken bij waterschap De Dommel

Op zondag 4 juni 2023 van 10.00 tot 16.00 uur organiseert Waterschap De Dommel haar jaarlijkse open dag: Zondag Waterdag.

eindhoven24
  / De Redactie

Deze dag zit vol met activiteiten op de rioolwaterzuivering in Eindhoven. Er is genoeg te doen: maak een rondje langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering, stap in hun bootje voor een tocht over de Dommel, bekijk de theatervoorstelling van de Klimaatjes over ‘Plasticsoep’ of knutsel waterdieren met de Afvaljuf.

Maak een rondje over het terrein van de rioolwaterzuivering en zie hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuiveren zij miljoenen liters per dag. Bij de verschillende zuiveringsstappen staan medewerkers van Waterschap De Dommel om uitleg te geven over het zuiveringsproces.

Bootje varen

De bootjes liggen klaar voor een tochtje over de Dommel. Kijk goed om je heen, misschien kun jij de beversporen langs de kant ontdekken. Heb jij wel eens in de maaiboot gezeten? Of in een grote tractor? Op Zondag Waterdag mag je het materieel waarmee wij de beken onderhouden van dichtbij bekijken.

Fun voor kinderen

Met de Afvaljuf kunnen kinderen hun eigen waterdier knutselen van afval. Ook is er een theatervoorstelling van de Klimaatjes over ‘Plasticsoep’ van ongeveer een uur die past bij kinderen van 4 tot 8 jaar, maar leuk is voor het hele gezin.

Gratis toegang en kom op de fiets

Zondag Waterdag is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Van Oldenbarneveltlaan 1 in Eindhoven. Kom op de fiets. Is de fiets echt geen optie? Parkeer dan de auto op de parkeerplaats van Sportpark de Hondsheuvels. Vanaf hier is het 10 à 15 minuten lopen naar de rioolwaterzuivering. Ook kun je vanaf deze locatie met een transfer naar de rioolwaterzuivering worden gebracht. Kijk voor meer informatie op zondagwaterdag.nl.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug