28 april 2023 - 11:50
Deel dit artikel:

Kinderen van slachtoffers toeslagenaffaire kunnen bij gemeente terecht

  • Kinderen van slachtoffers toeslagenaffaire kunnen bij gemeente terecht

Door de toeslagenaffaire is in veel gezinnen veel gebeurd: stress, armoede, schulden, verhuizingen, echtscheidingen. Er is ook hulp speciaal voor de kinderen uit de getroffen gezinnen: de Kindregeling.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Kinderen uit gezinnen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire hebben zelf ook recht op compensatie en hulp. Van het Rijk krijgen zij een geldbedrag en de gemeente kan daarnaast ondersteuning bieden. Om de privacy van deze kinderen te beschermen, krijgen gemeentes geen gegevens van deze kinderen. In de brief die de kinderen van het Rijk krijgen, staat wel dat zij bij de gemeente terechtkunnen voor hulp. Gemeente Eindhoven wil hen daarom via de media laten weten waar zij terechtkunnen voor ondersteuning.

Welke kinderen?

In Eindhoven gaat het om zo’n 800 kinderen, geboren tussen 1-1-1984 en 5-11-2022, wiens ouders erkend slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Voor hen is er de Kindregeling. Zij kunnen zich melden bij de gemeente waarna WIJeindhoven samen met hen en/of hun ouders kijkt wat er nodig is. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld hulp bij school of werk, of hulp bij het verwerken van stress of verdriet. Ook kinderen van gedupeerde ouders die inmiddels zelf al een gezin hebben, kunnen hulp krijgen. Contact opnemen met de gemeente kan via een e-mail aan toeslagenaffaire@eindhoven.nl of via telefoonnummer 14 040.

Kijk voor meer informatie op eindhoven.nl/toeslagenaffaire.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug