27 december 2023 - 08:11
Deel dit artikel:

Stem nu op jouw sporthelden van 2023

  • Stem nu op jouw sporthelden van 2023

Op 22 januari 2024 vindt de Eindhoven SportAwards weer plaats in het Van der Valk Hotel Eindhoven. Het sportgala waar de awards voor Sporter, Sporttalent, Sportploeg, Sportcoach en Vrijwilliger van het jaar uitgereikt worden. Wie naar huis gaan met een prijs, wordt mede bepaald door het publiek. Zij kunnen tot en met 7 januari stemmen op de kanshebbers via eindhovensport.nl/stemmen.

eindhoven24
  / De Redactie

30 kanshebbers
Afgelopen maanden zijn alle Eindhovense sportprestaties van 2023 verzameld. Een vakjury, bestaande uit: Tiny Sanders, Ranomi Kromowidjojo, Robert van der Horst, Kenny van Weeghel en Bart van der Linden, heeft hieruit in totaal 30 kanshebbers geselecteerd. Zij maken kans op de titels. Vanaf 22 december kan het publiek zijn stem uitbrengen op de Eindhovense sporthelden.

De winnaars
Op basis van de binnengekomen stemmen, wordt de top drie bepaald per categorie. Zij zijn genomineerd voor een award. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door de vakjury. Deze sporters mogen tijdens de Eindhoven SportAwards op maandag 22 januari hun award in ontvangst nemen in het Van der Valk Hotel Eindhoven.

Sportpenningen
Naast de awards worden de sportpenningen uitgereikt tijdens het sportgala. Wie krijgen een sportpenning? Dat zijn sporters die in Eindhoven wonen en/of sporten en in 2023 een eerste plaats behaalden tijdens een officieel erkend Nederlands Kampioenschap. Ook sporters die een podiumplek behaalden tijdens een Europees of Wereldkampioenschap of bij de Olympische of Paralympische Spelen krijgen een penning.

Eindhovens trots
Natuurlijk vergeten we tot slot de sportverenigingen niet. Eerder gingen clubs met elkaar de strijd aan om het beste initiatief, dit jaar doen we het anders. We verdelen het prijzengeld. Dat betekent meer winnaars en meer aanbieders die hun club een boost kunnen geven. Want er gebeuren zoveel mooie dingen in de stad, waar we samen trots op mogen zijn.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug