22 december 2023 - 11:07
Deel dit artikel:

Eindhoven loopt op 24 december voor vrede, respect en tolerantie

  • Eindhoven loopt op 24 december voor vrede, respect en tolerantie

Op 24 december vind, voor de 31e keer, wederom de traditionele traditionele Eindhovense fakkeltocht plaats. De organisatie hoopt dat deze tocht mensen een moment van bezinning geeft en de realisatie dat je er niet alleen voor staat. Dat er naarst allerlei negatieve zaken ook mooie dingen gebeuren en dat er altijd mensen zullen zijn die opstaan tegen geweld en onrechtvaardigheid.

eindhoven24
  / De Redactie

Men kan vanaf 18:00u terecht op het Wilhelminaplein om fakkels te kopen. Dit kan ook eerder bij de diverse voorverkoopadressen in de stad:

  • Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6 Bibliotheek, Emmasingel 22
  • Aktas Travel, Kruisstraat 105 VVV winkel, zuidhal Station Eindhoven
  • Wereldwinkel, Hoogstraat 275 COC, Prins Hendrikstraat 54
  • Vredesburo, Grote Berg 41

Het is dit jaar ook mogelijk om in plaats van een fakkel een lantaarn te kopen op het plein (is niet mogelijk in de voorverkoop). De lantaarn kan meerdere malen worden gebruikt en is bij meerdere jaren gebruik minder milieu belastend. Voor kinderen is er de mogelijk om een eigen fakkeltocht vlaggetje te maken. De instructies hiervoor zijn te vinden op de website van de organisator. 

In het ‘voorprogramma’ van 18:30u tot 19:00u zal stadsdichter Iris Pennings muziek en gedichten ten gehore brengen, zal er namens de gemeente gesproken worden en zal de eerste fakkel worden aangestoken door de scouting, gemeente en vertegenwoordigers van de World Peace Flame. Na de tocht zal popkoor CASCADE een optreden verzorgen. 

Meer informatie: fakkeltochteindhoven.nl

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug