20 november 2023 - 08:57
Deel dit artikel:

Verdriet in regio om overlijden Wim van der Leegte

  • Verdriet in regio om overlijden Wim van der Leegte

In de nacht van zaterdag op zondag is Wim van der Leegte thuis in zijn woonplaats Duizel overleden. Wim, eigenaar van industrieel familiebedrijf VDL Groep, is aan een natuurlijke dood overleden. Wim is 76 jaar geworden.

eindhoven24
  / De Redactie / Brainport Eindhoven / VDL Groep
  • Beeld - vdlgroep.com

"Wim van der Leegte is niet meer. Dat stemt ons allemaal heel verdrietig," zegt Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Stichting Brainport over het overlijden van Wim van der Leegte. "Zo ongeveer dagelijks was Wim nog actief, begaan met zijn kinderen, zijn collega's en met zijn regio."

Zijn mensen

Wim was de verpersoonlijking van alles wat ons zo trots en sterk maakt. Hij zag kansen in de hele wereld maar verloor nooit de mensen om hem heen uit het oog. "Zijn" mensen, in het bedrijf en in het Brabant waar hij zo van hield. Voor mij is Wim de man die Nederland weer liet geloven dat wij het niet alleen van diensten en logistiek moeten hebben, maar ook van maakindustrie. Wie geloofde twintig jaar geleden nog dat wij fabrieken konden runnen met de best mogelijke producten en duizenden mensen? Wim geloofde het, en hij zag dat de koppeling van kennis en vakmanschap de weg naar welvaart en welzijn voor iedereen konden wijzen. Zijn ongebreidelde ondernemerschap deed de rest. Er is een groot Nederlander heengegaan. We zijn dankbaar voor alles wat Wim ons heeft geleerd en gegeven.

Niets was hem dierbaarder dan zijn familie. Ik wens hen heel veel kracht in de komende dagen. Wij zijn er trots op Wim gekend te mogen hebben en dankbaar voor alles dat hij ook ons allemaal als "zijn familie" zag. In zijn medemenselijkheid en ondernemerschap vinden we inspiratie voor de jaren die komen gaan," aldus Jeroen Dijsselbloem, voorzitter Brainport.

Familie Van der Leegte: “We zijn diep bedroefd door dit plotselinge verlies. Wim is allereerst een geweldige echtgenoot, vader en grootvader voor ons geweest. Wij voelen ons gesterkt door de vele blijken van medeleven en willen daar iedereen hartelijk voor bedanken. Ons pa heeft voor velen grote betekenis gehad.”

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug