7 november 2023 - 17:52
Deel dit artikel:

Brabants Talentenfestival in Philips Stadion

  • Brabants Talentenfestival in Philips Stadion

Op donderdag 16 november vindt in het Philips Stadion van 15.00 tot 19.00 uur een bijzonder evenement plaats: het Brabants Talentenfestival. Dit festival, dat voor de eerste maal wordt georganiseerd, is gericht op inwoners in de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant die op zoek zijn naar nieuwe carrièremogelijkheden, hun verborgen talenten willen ontdekken of geïnteresseerd zijn in bijscholing of omscholing. Het biedt zowel werkenden als werkzoekenden, ongeacht hun ervaringsniveau, een inspirerend programma om hun talenten te ontplooien.

eindhoven24
  / De Redactie

In de regio Zuidoost-Brabant is alle beschikbare talent nodig om de economie te laten floreren. Het Brabants Talentenfestival heeft als doel verborgen talenten te ontdekken, bewustzijn te creëren en de connectie tussen werkgevers en talenten te versterken.

Dé ontmoetingsplaats

Het Brabants Talentenfestival is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zijn vaardigheden wil ontwikkelen en zijn carrière een boost wil geven. Het is inclusief, van jong tot oud, van verborgen talenten tot ervaren professionals. Bedrijven, opleiders en onafhankelijk adviseurs staan klaar om talenten te ondersteunen op hun ontdekkingsreis. Het festival biedt boeiende workshops, inspirerende sessies en de mogelijkheid om verschillende beroepen te verkennen en uit te proberen.

Kracht van leren en werken

Op het festival staat werk, leren en persoonlijke groei centraal. Bezoekers kunnen in contact komen met bedrijven, mogelijkheden ontdekken om nieuwe dingen te leren en waardevolle tips krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. Dit alles vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij de nadruk ligt op het verkennen van uniek talent en de mogelijkheid om dit verder te ontwikkelen. Het festival biedt inzicht in diverse scholingsmogelijkheden, zoals bij- en omscholingsprogramma's en trajecten die leren en werken zinvoller maken en een voorsprong op de arbeidsmarkt bieden. Opleiders staan klaar om de weg te wijzen.

Vergroot kansen op arbeidsmarkt

Bezoekers krijgen op het festival de kans om direct in contact te treden met wel 75 werkgevers die staan te popelen om nieuw talent te verwelkomen. Dit biedt de kans om potentiële werkgevers te ontmoeten die anders kijken naar talent en vaardigheden, en kan de eerste stap zijn naar een nieuwe baan.

Naast het ontmoeten van werkgevers en opleiders, biedt het Brabants Talentenfestival tal van andere activiteiten, zoals demonstraties, inspiratiesessies en hands-on activiteiten. Ook buiten is er van alles te beleven, met gezelligheid, hapjes, drankjes en muziek. Bovendien is er de mogelijkheid om een gratis kijkje achter de schermen in het Stadion te nemen.

Huis naar Werk

Het Brabants Talentenfestival wordt georganiseerd door Huis naar Werk, een samenwerkingsverband van 13 gemeenten en 10 organisaties in de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant. Huis naar Werk heeft als doel werkenden, werkzoekenden en werkgevers effectief te helpen met vragen over werk, scholing en ontwikkeling. Samen zetten ze zich in voor een betere toekomst op de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie, inschrijvingen en het programma, bezoek de website huisnaarwerk.nl/talentenfestival.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug