10 november 2023 - 09:05
Deel dit artikel:

Huub Stapel komt naar het Parktheater met zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe

  • Huub Stapel komt naar het Parktheater met zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe

Huub Stapel gaat opnieuw de theaters in met zijn vierde solo voorstelling Alleen Familie. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. In zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe komen alle facetten van families voorbij, de eeuwige band, familieruzies en nog veel meer. De voorstelling is geschreven door cabaretier en tekstschrijver Jan Beuving. Huub Stapel is met Alleen Familie op 7 december 2023 te zien in Parktheater Eindhoven. 

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Marc Engelen


Familie

Wie is er niet groot mee geworden? Familie is overal. En dan is er ook nog schoonfamilie, stieffamilie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland. Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt het publiek, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

Huub bedacht zelf het thema van zijn nieuwe solo: familie: “Ik ging zo wat dingen na in mijn familie en had het erover met mijn broers en zus. Er ligt zo veel voor het grijpen: het gaat over armoede, recht en onrecht, de geschiedenis, wie goed en wie fout was. Mijn ouders hielden ontzettend van elkaar en van ons, hun kinderen. Ook mijn talent komt uit de familie: mijn vader kon heel mooi meerstemmig zingen, mijn moeder droeg vaak gedichten voor, ze kende er wel honderd uit haar hoofd. Ze hielden van taal, net als ik. Dus het lag misschien wel voor de hand om na de liefde en het huwelijk het over familie te hebben.”

Meer informatie en tickets: Parktheater

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug