16 september 2023 - 06:19
Deel dit artikel:

Duurzaamheid, groen en leefbaarheid in de schijnwerpers tijdens Groene Wijk Week

  • Duurzaamheid, groen en leefbaarheid in de schijnwerpers tijdens Groene Wijk Week

Acht buurten staan in september en oktober in het teken van duurzaamheid, groen en leefbaarheid. In het kader van de Groene Wijk Week worden er tal van gratis activiteiten georganiseerd op deze plekken. Denk bijvoorbeeld aan een Groene Work-out, Escape Wijkgame, Groen Concert, Kookworkshop, de Groene Tafel, Groen Aanpak en de Koele Kleding Markt. Jong en oud kan zo op een leuke manier kennismaken met duurzamer leven.

eindhoven24
  / De Redactie

Wijken, buurten en planning
Jagershoef en de Generalenbuurt zijn de eerste buurten die tijdens deze editie van de Groene Wijk Week aan de beurt zijn. Op zaterdag 16 september zijn er veel activiteiten in Jagershoef en op zondag 24 september is dat het geval in de Generalenbuurt. Er is de hele dag een programma met als hoogtepunt het Groen Diner. Kinderen krijgen een kookworkshop en koken voor de buurtbewoners. In de Generalenbuurt wordt een start gemaakt met de buurttuin, in samenwerking met de Groene Generalen. De dag eindigt met een barbecue, de Warme Truienmarkt en een viltworkshop. Het volledige programma voor beide buurten is te vinden op www.groenewijkweek.nl. Later in september en oktober volgen ook de de Botenbuurt, Strijp-S, Tivoli, Limbeek-Zuid, Lakerlopen en Hemelrijken.

Zelf bijdragen aan een duurzame wereld
Een van de doelen van de Groene wijk week is om mensen te laten zien hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een duurzamere, groenere en gezondere wereld. Want hoewel professionals onder andere de nodige maatregelen treffen in woningen, zorgen voor groen in de openbare ruimte en duurzame warmtevoorzieningen, kunnen ook inwoners hun steentje bijdragen.

Duurzaamheidspact
De Groene Wijk Week is een initiatief van het Duurzaamheidspact: een samenwerking van gemeente Eindhoven, de huurdersvertegenwoordiging PEK en de vier Eindhovense woningcorporaties Woonbedrijf, ’thuis, Trudo en Wooninc. De Groene Wijk Week wordt uitgevoerd door creatief collectief YellowSunshine.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug