5 september 2023 - 15:34
Deel dit artikel:

Een fijnere buurt realiseren? Er is subsidie beschikbaar

  • Een fijnere buurt realiseren? Er is subsidie beschikbaar

Woon je in een fijne buurt? Voel je je er thuis en kijken jullie naar elkaar om? Dat is fijn. Eindhoven wordt steeds socialer. Veel mensen organiseren activiteiten in hun buurt, doen vrijwilligerswerk of zorgen voor buren waarmee het (even) niet zo goed gaat. Wil je ook iets organiseren of opzetten dan kun je daar mogelijk subsidie voor krijgen.

Versterken Sociale Basis Vrijwilligers

eindhoven24
  / De Redactie

De gemeente ondersteunt ideeën en activiteiten die Eindhoven een fijne, levendige, zorgzame en inclusieve stad maken. De subsidie Versterken Sociale Basis Vrijwilligers is beschikbaar voor activiteiten die bijdragen aan:
-het gevoel van Eindhovenaren erbij te horen
-het gemeenschapsgevoel in de buurt, wijk, stad
-hulp en ondersteuning voor inwoners die dat nodig hebben
-het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor een ander
-het versterken van de sociale en inclusieve samenleving

De subsidie is bedoeld voor particulieren en vrijwilligersorganisaties. Er kunnen geen betaalde krachten betaald worden uit deze subsidie.

Aanvragen

Via deze link kun je de subsidie aanvragen. Lees vooraf de toelichting goed door. Dat voorkomt teleurstellingen. Je vindt de toelichting op de website van de gemeente. Subsidie voor eenmalige activiteiten kan het hele jaar door aangevraagd worden. Wil je subsidie voor jaarlijks terugkerende activiteiten aanvragen? Dan moet je aanvraag vóór 1 oktober binnen zijn.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug