2 september 2023 - 15:11
Deel dit artikel:

Tips om op te vallen met buitenreclame

  • Tips om op te vallen met buitenreclame

Om meer bekend te raken bij de doelgroep, of om een nieuw product te verkopen, kun je gebruik maken van reclame. Je hebt allerlei verschillende manieren om reclame te maken, waaronder buitenreclame. Maar hoe val je op tussen alle andere concurrenten? Hieronder geven we je een paar tips om op te vallen met buitenreclame.

Uniek ontwerp

eindhoven24
  / De Redactie

Je zult eerst met een goed ontwerp moeten komen die opvalt tussen de rest van de concurrentie. Je moet bij buitenreclame een ontwerp hebben die gelijk opvalt en waar men niet te lang naar hoeft te kijken om de boodschap mee te krijgen. Je kunt gebruik maken van veel felle kleuren of opvallende typografie.

Interactieve elementen

Wat je ook kan helpen met het onderscheiden van je concurrenten is om je buitenreclame interactief te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een QR code op de reclame te zetten, waardoor mensen hem met de telefoon kunnen scannen en interactie kunnen hebben. Door interactie te hebben met iets zullen mensen het sneller opslaan in hun geheugen als dat ze er gewoon langs zouden lopen.

Emotie

Één van de belangrijkste dingen die er voor zorgen dat een reclame iemand bijstaat, is door in te spelen op de emoties van iemand. Dit kunnen meerdere emoties zijn, maar meestal is humor wel één van de beste dingen om op in te spelen. Door humor te gebruiken kunnen mensen een positieve associatie krijgen bij jouw merk of product.

Seizoensgebonden

Wat ook goed kan helpen, is door reclame te maken die seizoensgebonden is. Zo kun je bijvoorbeeld inspelen op feestdagen als je een product wilt verkopen die ook als cadeau gegeven kan worden. Mocht je nog iemand zoeken voor je buitenreclame voor bijvoorbeeld in Eindhoven, zoek dan eens op “Buitenreclame Eindhoven” bij JCDecaux.

Tussen alle concurrenten wil je natuurlijk wel opvallen als je gebruik maakt van buitenreclame. Dit kan op meerdere manieren, de eerste tip is om een uniek ontwerp te maken die goed opvalt. Dit kun je doen door gebruik te maken van veel felle kleuren en unieke lettertypes. Je kunt ook interactie toevoegen door middel van een QR code toe te voegen. Het werkt erg goed als je met de reclame een emotie kan oproepen bij iemand, het liefst door gebruik te maken van humor. Het kan ook goed helpen om reclame te maken dat seizoensgebonden is, zoals de cadeaus rond de kerst.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug