29 augustus 2023 - 18:07
Deel dit artikel:

Gemeente sluit drugscaravan in Eindhoven voor één jaar

  • Gemeente sluit drugscaravan in Eindhoven voor één jaar

Op vrijdag 25 augustus heeft de gemeente een perceel aan de Urkhovenseweg in Eindhoven gesloten om overtreding van de drugswetgeving.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Archieffoto

De politie voert met enige regelmatig proactieve handhavingsacties uit, op zoek naar heimelijke opslag van drugs en/of goederen bestemd voor de productie van drugs. Op deze wijze ontwrichten en verstoren ze het criminele proces en daarmee beperken ze de vruchtbare grond voor criminaliteit.

Tijdens zo’n actie op 2 maart van dit jaar is een controle uitgevoerd aan de Urkhovenseweg. In een caravan op het perceel trof de politie een productiefaciliteit voor harddrugs en een zeer grote hoeveelheid harddrugs aan. De caravan werd via het bedrijfspand op het perceel van stroom en water voorzien.

De huurder van het pand heeft de kortgedingrechter onlangs gevraagd om de sluiting tegen te houden. De rechter zag geen aanleiding om dit verzoek toe te wijzen.

Bij het bepalen van de sluitingsduur worden ernst en omvang meegewogen van wat op de locatie plaatsvond. De gebruiker van de caravan overtreedt niet voor het eerst de Opiumwet. Verder zijn de grondstoffen van synthetische drugs bijzonder schadelijk voor de volksgezondheid en ook het milieu. Van de productie van synthetische drugs is bovendien algemeen bekend dat dit steeds meer gepaard gaat met andere, ook zwaardere vormen van (milieu)criminaliteit.

De sluiting duurt twaalf maanden.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug