5 juni 2023 - 12:45
Deel dit artikel:

Eindhoven verdeelt Erfgoedprijs onder 5 organisaties

  • Eindhoven verdeelt Erfgoedprijs onder 5 organisaties

eindhoven24
  / De Redactie

In 2022 is aan Eindhoven de BNG Erfgoedprijs toegekend vanwege de zeer brede kijk op haar erfgoed, van de prehistorie tot het recente industriële erfgoed. Vijf instanties uit de stad hebben meegeholpen om deze prijs, ter waarde van 25.000 euro, in de wacht te slepen. Woensdag 31 mei is de prijs verdeeld onder de Henri van Abbe Stichting, Stichting Bescherming Wederopbouwerfgoed Eindhoven, Stichting Eindhoven in Beeld, Eindhoven Museum en de Archeologische Vereniging Kempen en Peelland (AVKP).

Wethouder Maes van Lanschot: “Erfgoed in Eindhoven is springlevend. We werken met veel erfgoedpartners samen. Projecten van deze vijf organisaties maakten onderdeel uit van de Eindhovense inzending. De jury prees de goede samenwerking, dus logisch dat we de prijs nu delen. Veel vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om prachtige collecties, verhalen, wandelingen en educatie op te zetten, voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden van Eindhoven. Met dit bedrag geven we ze een steuntje in de rug.”

Onze partners zijn belangrijk voor behoud van erfgoed in Eindhoven en het in leven houden van het verhaal over de stad voor huidige en toekomstige generaties. Daarnaast helpen zij bij het behartigen van het erfgoed in Eindhoven in de breedste zin van het woord. De organisaties zetten het geldbedrag vooral in om hun werk zichtbaarder te maken via hun website of social media.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug