1 juni 2023 - 07:46
Deel dit artikel:

Honderden Vikingen naar het preHistorisch Dorp

  • Honderden Vikingen naar het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven wordt tijdens het pinksterweekend bewoond door honderden Vikingen. Van 27 t/m 29 mei vindt Vikingfest plaats, het oudste Vikingfestival van Nederland.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - preHistorisch Dorp

Op dit bijzondere evenement ontdekken bezoekers van jong tot oud het dagelijks leven van de vroege middeleeuwen.

Authentieke sfeer

Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld vol avontuur en historie. Er zijn handelaren, vechters, ambachtslieden, vertellers, verkopers en zelfs complete Vikinggezinnen. Het hele weekend vindt plaats in de authentieke sfeer van de Vikingtijd, zo’n 1300 jaar geleden.

Zien, doen en beleven voor alle leeftijden

Kinderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, zoals gevulde broodjes bakken, boogschieten en mantelspelden maken. Ze laten zich meevoeren door de meeslepende verhalen van vertellers, die plaatsnemen op het podium van de Vikinghoeve. Bovendien aanschouwen ze de gevechtstechnieken van een echte Vikingbaas.

Jong en oud struint over de Vikingmarkt tussen handelaren die van binnen- en buiteland zijn gekomen om handelswaar aan te bieden, zoals Vikinghoorns of handgemaakte bijlen. Overal zijn bekwame ambachtslieden aan het werk die prachtige voorwerpen maken: van sieraden tot kleding en van kinderspeelgoed tot gebruiksvoorwerpen. De shows met gevechten tussen Vikingen vormen het hoogtepunt van de dag en zijn indrukwekkend voor iedereen. Voor volwassenen verzorgen Vikingen op diverse plekken mini-lezingen over onder andere archeologie, oude ambachten en bijzondere gebruiken.

Praktische informatie

Vikingfest vindt plaats tijdens het pinksterweekend van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei 2023 tussen 10:00 en 17:00 uur. Een toegangskaart kost € 17,50 aan de deur, of € 16,- in de online voorverkoop die loopt tot en met vrijdag 26 mei.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug