Bekerfinale: PSV pakt 50e prijs in de clubhistorie

• Bekerfinale: PSV pakt 50e prijs in de clubhistorie

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - psv.nl

In een bizarre finale heeft PSV de 50e prijs in de clubhistorie veroverd. Na een achterstand in de eerste helft wist de formatie van Ruud van Nistelrooij uiteindelijk via strafschoppen Ajax af te schudden. Fábio Silva kroonde zich tot matchwinner door de beslissende penalty binnen te schieten.

Ondanks dat er een dikke laag rook over het veld hing werd er iets na 18.00 uur afgetrapt. Wat volgde was een verhit, maar ook zeker zeer kansrijk duel. Hoewel beide ploegen nog niet echt aanspraak maakte op een doelpunt was er continue dreiging rond de strafschopgebieden. Richting het einde van de eerste helft zette PSV meer aan. Een aantal hoekschoppen en vrije trappen leidde vervolgens niet tot een doelpunt. Een counter van Ajax deed dat wel en dus stond PSV 1-0 achter bij rust.

Gelijkmaker

Ruim een jaar geleden ging PSV met dezelfde stand rusten en kwam het in de 53e minuut op gelijke hoogte. Alsof dat script was gekopieerd dacht PSV nu in diezelfde minuut de 1-1 te scoren, maar buitenspel gooide roet in het eten. Even later was het echter wel raak toen de ingevallen Thorgan Hazard, op aangeven van Xavi Simons, in de 67e minuut afwerkt. Hoewel er nog kansen over en weer waren was er minimaal een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen.

Verlenging

PSV krijgt in het begin van die dubbele 15 minuten aan extra speeltijd een grote kans. Joey Veerman geeft vanuit een vrije trap prachtig voor, maar het lukt de spelers voor de goal niet om deze binnen te koppen. In de tweede helft van de verlenging is PSV dominant. De ingevallen Fábio Silva creëerde een enorme kans voor zichzelf, maar zijn schot werd geblokt. Na een strafschoppenserie, waar er vooral veel werd gemist, was het alsnog de Portugese spits die de finale beslist. Hij scoort de winnende nadat Drommel de inzet van Álvarez had gekeerd.

Tadic I, Brobbey O, Timber O, Godts I, Álvarez O.