27 april 2023 - 10:08
Deel dit artikel:

Sander Schimmelpenninck presenteert docuserie over familie Philips

  • Sander Schimmelpenninck presenteert docuserie over familie Philips

Wat is er gebeurd met het fortuin en de nalatenschap van de in 2005 overleden Frits Philips? Presentator Sander Schimmelpenninck onderzoekt de roemruchte familiegeschiedenis samen met Philips' achterkleindochter Eline Hintzen in de zevendelige docuserie 'De Philips Dynastie' voor AD Play. De serie wordt nu gedraaid en is vanaf medio mei te zien op AD.nl/play en bij de aangesloten regionale titels.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Nadia ten Wolde

Sander Schimmelpenninck: "Deze serie geeft een uniek inkijkje in een familiebedrijf dat veel groter is dan de stad Eindhoven. Vele duizenden Nederlanders hebben er gewerkt en bijna iedere Nederlander heeft een product van Philips in hun huis staan. Maar anno 2023 is van de familie Philips in het bedrijf niets meer over. Ik ben benieuwd hoe dat zo gekomen is."

Eline Hintzen: "Tot mijn twaalfde heb ik mogen profiteren van een jeugd op het landgoed de Wielewaal in Eindhoven. Niet alleen het landgoed was speciaal, maar het was vooral de man die ik 'opa' noemde, die zo bijzonder was. Na zijn dood in 2005 werd alles anders en waren de poorten voor ons gesloten. Nu bijna 20 jaar later, ben ik vooral benieuwd wat deze 100-jarige 'opa' nu altijd betekend heeft voor familie en stad. De serie zal een zoektocht worden naar het verleden, en het verbinden met het hier en nu."

Bijna iedereen heeft wel een Philips-apparaat in huis, maar weinig mensen weten wat zich achter de deuren van de familie heeft afgespeeld. Samen met achterkleindochter Eline Hintzen duikt Sander Schimmelpenninck in het privé-archief van de familie Philips. Eline gaat op pad om uit te zoeken wat de nalatenschap van haar eigen familie is en gunt de kijker een blik in het familie-archief. Sander interviewt familieleden, voormalig Philips-kopstukken en bekende Eindhovenaren om erachter te komen wat er met het familievermogen is gebeurd, waarom er geen Philipsen meer bij het bedrijf werken en waarom ze hun heil zochten in spiritualiteit.

Play is het video-on-demandplatform van het AD en de aangesloten regionale dagbladen. Play brengt spraakmakende videoseries in het verlengde van het nieuws en sportevenementen. Eerder verschenen er de docuserie van The Streamers, 'Marcel Redt De Verkiezingen' en onlangs 'Oorlogsgetuigen'. Daarnaast bespreken sport-presentatoren Hidde van Warmerdam, Thijs Zonneveld en Sjoerd Mossou op Play uitgebreid alle grote sportevenementen. De Philips Dynastie is vanaf medio mei te zien via AD.nl/play en op site en apps van de regionale dagbladen BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor, PZC en Tubantia. 

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug