26 april 2023 - 09:24
Deel dit artikel:

Aangepaste openingstijden recreatiezwemmen ir. Ottenbad vanwege personeelstekort

  • Aangepaste openingstijden recreatiezwemmen ir. Ottenbad vanwege personeelstekort

Van 1 mei tot 16 juli zijn de openingstijden van het recreatief zwemmen van het ir. Ottenbad aangepast. Dit vanwege personeelstekort. In die periode is normaal zowel het binnen- als buitenbad geopend, maar dat is nu niet mogelijk binnen de huidige openingstijden. Er zijn onvoldoende toezichthouders beschikbaar en de veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop. Hier willen we absoluut niet aan tornen. Om zo min mogelijk zwemmers te duperen en te zorgen dat zwemlessen wel kunnen doorgaan, is besloten om de tijden van recreatief zwemmen aan te passen tijdens de minst drukke uren. Ook veranderen de uren van de Aquasportieflessen. Dit om ervoor te zorgen dat het personeel zo efficiënt mogelijk kan worden ingezet.

Recreatief zwemmen

eindhoven24
  / De Redactie

Recreatief zwemmen is vanaf 1 mei mogelijk tussen 13.00 en 18.00 uur in plaats van tussen 10.00 en 18.00 uur. Elke dag is bovendien slechts één bad tegelijk open, afhankelijk van het weer. Is het 20 graden of warmer, dan is het buitenbad met zonneterras open. Bij kouder of slecht weer (regen of onweer bijvoorbeeld) kunnen bezoekers terecht in het binnenbad. Er wordt hierbij uitgegaan van de KNMI-weerapp. Het peuterbad binnen is tussen 13.00 en 18.00 uur wel elke dag open, zodat er warm water beschikbaar is voor de kleinste bezoekers.

Tijden Aquasportieflessen ir. Ottenbad

Om bezoekers zoveel mogelijk kans te geven om te komen zwemmen en het personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten, is gekozen om de Aquasportieflessen in de ochtend te laten doorgaan en minder drukke middaglessen te laten vervallen. Tussen 13.00 en 14.30 uur gaan Aquasportieflessen niet door. Na het volgen van een les is het wel mogelijk om recreatief te zwemmen (vanaf 13.00 uur). Hiervoor hoeft, net als anders, geen nieuw entreekaartje voor gekocht worden. Ook niet als bezoekers later op de dag terug komen. Een entreebewijs is de gehele dag geldig.

Personeelstekort en de toekomst

Door krapte op de arbeidsmarkt, doorstroom van interne functies en langdurige ziekte is er een tekort aan zwembadpersoneel ontstaan. Binnen de huidige openingstijden is het niet mogelijk om voldoende toezichthouders in te zetten om alle bezoekers in het oog te houden. Laat staan wanneer zowel het binnen- als het buitenbad geopend zijn. Vandaar dat maatregelen onvermijdelijk zijn. We onderzoeken op dit moment hoe we de stad het beste kunnen blijven bedienen op lange termijn, op het gebied van zwemveiligheid en recreatief zwemmen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug