20 maart 2023 - 11:28
Deel dit artikel:

GGD Brabant-Zuidoost heeft de testlocaties definitief gesloten

  • GGD Brabant-Zuidoost heeft de testlocaties definitief gesloten

Na 1,3 miljoen testen bij de GGD Brabant-Zuidoost. is het dan zover: de testlocaties zijn gesloten. Vanaf maandag 20 maart kan je voor een coronatest bij een commerciële partij terecht. Het coronavirus is bij veel mensen langzaamaan van de radar verdwenen en het is ook niet langer nodig om in quarantaine te gaan. Met de sluiting wordt een heftig tijdperk afgesloten. 

eindhoven24
  / De Redactie / GGD Brabant Zuidoost
  • Beeld - GGD Brabant Zuidoost


Medewerkers van het eerste uur

Myrna en Daniela zijn medewerkers van het eerste uur van de GGD. Daniela: "Bij de eerste oproep op de tv of mensen met een zorgachtergrond wilden helpen in de teststraat, heb ik niet geaarzeld om te solliciteren. Ik vond het niet meer dan normaal om anderen te helpen in die ellendige crisis." In 2,5 jaar hebben onze collega's veel meegemaakt. 

Myrna: "Dit werk heeft mij geleerd hoeveel er kan veranderen in een relatief korte tijd. We hadden honderden collega's en eindigden met elf, we zagen verschillende locaties en gebruikten verschillende testmethoden." Natuurlijk zijn beiden blij dat het testen niet meer nodig is, maar ze gaan elkaar en hun collega's wel missen: "We hebben heel veel collega's vanuit alle verschillende achtergronden gehad en dat zorgde voor veel gezellige gesprekken."

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug