27 november 2022 - 08:54
Deel dit artikel:

Deuren dicht, maar winkel open: een warm welkom én energie besparen in Eindhovense binnenstad

  • Deuren dicht, maar winkel open: een warm welkom én energie besparen in Eindhovense binnenstad

Steeds meer ondernemingen in de Eindhovense binnenstad houden hun deuren dicht. Niet omdat ze gesloten zijn, maar om energie te besparen. Dit is goed voor het milieu, en ook voor de portemonnee. Stichting Binnenstad Eindhoven (SBE) en gemeente Eindhoven ondersteunen de actie van deze ondernemers van harte. De gemeente reikt binnenkort speciale borden uit in het kernwinkelgebied en in De Bergen. Zo kunnen ondernemers dezelfde, herkenbare boodschap uitdragen.

eindhoven24
  / De Redactie


Klimaatbewust en gastvrij

Wethouder Monique Esselbrugge (Binnenstad): “We zien gelukkig al steeds vaker dat winkeliers hun deuren niet onnodig open laten. Bewust met energie omgaan vinden we als gemeente belangrijk. Dat jagen we graag verder aan. Daarom gaan we samen met Stichting Binnenstad Eindhoven speciale bordjes uitreiken. Bordjes die aangegeven dat de deur weliswaar gesloten is, maar de consument toch warm welkom heten. Want gastvrijheid blijft natuurlijk heel belangrijk!”

Samen besparen

De verwarming laten draaien in de winter, of een airco in de zomer, met de deuren wagenwijd open kost veel energie en daarmee ook geld. Een winkel met dichte deur of automatische schuifdeur met luchtgordijn bespaart tot 40% op het jaarlijkse energieverbruik. Omdat bezoekers van de binnenstad thuis ook vaak de gevolgen van de stijging van energieprijzen merken, verwachten SBE en gemeente ook veel begrip voor de actie. Samen moeten we besparen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug