23 november 2022 - 14:10
Deel dit artikel:

Eindhovense groepen komen met nieuw project aangaande vluchtelingen

  • Eindhovense groepen komen met nieuw project aangaande vluchtelingen

Onder de naam 'door de ogen van een ander' komen drie Eindhovense organisaties (Vluchtelingen in de Knel, Amnesty International en Vredesburo Eindhoven) met een nieuw project over vluchtelingen. Het project gaat zich richten op het onderwijs van 10- tot 18-jarigen.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie

In het project zullen vluchtelingen zelf de les presenteren en vertellen over de (soms extreem moeilijke) weg die zij hebben afgelegd. Bedoeling is dat leerlingen/studenten met hen in gesprek raken en zo een beter beeld krijgen van deze problematiek en welke persoonlijke 'worstelingen' daarin een rol spelen.

In het project reiken de drie organisaties expertise aan waardoor de leerlingen/studenten een totaalbeeld krijgen van deze problematiek. Behalve een persoonlijk vluchtverhaal is er de inbreng van Vluchtelingen in de Knel over de procedurele kant en de regelgeving vanuit de overheid, de internationale rechtsgang met betrekking tot Vluchtelingen van Amnesty tot de analyse van vluchtelingenstromen en oorlogssituaties door het Vredesburo. In de lessen worden ook spelvormen en audiovisueel materiaal gebruikt.

Het eindresultaat waar de organisaties naar streven is een breed geïnformeerde leerling/student met een eigen gefundeerde mening. Speciaal onderdeel van het project is dat de vluchtelingen die in de klas hun verhaal vertellen ook d.m.v. een aantal workshops geschoold worden door een ervaren docent, . Dit om er zeker van te zijn dat het verhaal ook optimaal overkomt en de spreker zich zeker voelt om dit te doen. Door de verschillende invalshoeken en de participatie van vluchtelingen krijgt het project een uniek karakter.

Vluchtelingenproblematiek is een uiterst gevoelig en polariserend onderwerp in de Nederlandse samenleving. Met dit project hopen de organisaties daaraan een positieve bijdrage te leveren. Informatie hierover is te verkrijgen via de organisaties of via het centrale adres : info@vredesburo.nl

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug