14 november 2022 - 10:29
Deel dit artikel:

Lichtfestival GLOW in volle gang

  • Lichtfestival GLOW in volle gang

Zaterdagavond zijn de lichten aangegaan van Lichtfestival GLOW. Tot en met 19 november vormt Eindhoven het decor voor nationale en internationale lichtkunst. GLOW staat dit jaar in het teken van Urban Skin. De lichtkunstwerken bedekken pleinen, plantsoenen en iconische gebouwen en plekken zoals Villa Dommelhoef, de Vesteda Toren, High Tech Campus en de Paterskerk met een tweede huid zoals een bewegend lichaam. 

eindhoven24
  / De Redactie


Het eerste weekend zit erop en het publiek is enthousiast. Op social media zijn onder meer de volgende reacties te lezen:

"Zooo leuk dit. Prachtig allemaal!"

"Vond dit echt geweldig gisteren!"

"Genoten gisteren, complimenten."

"Prachtig dat het weer kan zoals 't heurt."


GLOW hoogtepunten zijn o.a.; het Van Abbemuseum, waar 20.000 kinderen meewerkten aan de Museum Monsters, de eerste wandelende lichtkunst show op GLOW ooit, door het Frans collectief Picto Facto. En Connecting your Love, een kunstwerk geïnspireerd door een mythe waarbij vlinders een brug vormen tussen mensen en werelden. Naast vermaarde internationale lichtkunstwerken zijn in deze editie maar liefst 21 van de 33 lichtkunstwerken nog nooit eerder ergens ter wereld vertoond. Doordat GLOW samenwerkingen tussen bedrijven, opleidingsinstituten, bewoners én kunstenaars stimuleert ontstaan unieke, innovatieve lichtkunstwerken waarin actuele en relevante thema’s zoals eenzaamheid, diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid aan bod komen.


Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug