3 oktober 2022 - 09:47
Deel dit artikel:

Basisschool Cornelis Jetses behaalt themacertificaat Bewegen & Sport

  • Basisschool Cornelis Jetses behaalt themacertificaat Bewegen & Sport

Basisschool Cornelis Jetses heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het behalen van het themacertificaat Bewegen & Sport van de Gezonde School. JOGG-regisseur Noortje Reestman heeft hierbij ondersteund. Gisteren, tijdens de Eindhovense Sportweek, overhandigde wethouder Maes van Lanschot het certificaat. 

eindhoven24
  / De Redactie


De lat ligt hoog

“Deze basisschool in de wijk Ontginning legt de lat hoog: Cornelis Jetses heeft een omgeving gecreëerd die bijdraagt aan een positieve sport- en beweegrijke toekomst voor ieder kind op school. Terechte erkenning dus en een mooi voorbeeld voor andere scholen in de stad”, aldus wethouder Maes van Lanschot. Ook FC Eindhoven was erbij om hun waardering uit te spreken. Samen kwamen ze in bewegingen door een balletje te trappen.

Met het certificaat laat de school zien dat ze structureel bijdraagt aan een actieve leefstijl van haar leerlingen. Alle leerlingen krijgen twee keer per week gym van een vakdocent en passen ze bewegend leren toe tijdens de lesdag. Ook start de school met de Daily Mile en gaan ze aan de slag met het een beweegvriendelijk en groen schoolplein.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug